Milyen főiskolai, egyetemi szakot javasoltok?
Közgázon végeztem, 23 éves vagyok, de szeretnék elvégezni még egy szakot fősulin vagy egyetemen (levelezőn), lehetőleg olyat, amivel tudok munkát is találni. Valami gyakorlatiasabbra gondoltam, mert amit végeztem én túl egysíkúnak látom...bár még egyáltalán nincs sok munkatapasztalatom ,hozzátartozik, hogy nehéz elhelyezkedni ezzel a diplomával.
Alapvetően reál beállítottságú vagyok, szeretem a matekot, és mostanság jöttem rá (jókor, mi?), hogy érdekelnek a műszaki,gépészeti dolgok is. De, pl ha elvégzek egy gépészmérnökit, utána az elhelyezkedésnél nem sok esélyem lenne, mert lány vagyok, és valljuk be, ebben a témában többet adnak egy férfi szavára, és én is úgy gondolom, hogy általában jobban értenek hozzá.
Reménykedek abban, hogy egy kívülálló esetleg jobban segít átlátni ezt a helyzetet.
Szívesen várok javaslatokat, tanácsokat ezzel kapcsolatban, hogy mit válasszak.
Gazdálkodási szakot végeztem, logisztika szakirányon.
Sajnos én álláskeresésnél nem ezt tapasztaltam a nemekkel kapcsolatban, pl ha egy alkatrész gyártó/forgalmozó cégezhez kerestek logisztikai szakembert, mindig kikötés volt, hogy férfi legyen a jelentkező.
A közlekedésmérnöki passzolna a logisztikához is, de ez a téma kevésbé érdekel.
A műszaki menedzser mitcsinál a gyakorlati életben, a munkája során? Valaki tudna konkrétan írni ezzel kapcsolatban (is).
Köszönömaz eddigi válaszokat!
Mechatronikai mérnöki szép dolog. Ez is egyfajta gépészmérnöki, annyi különbséggel, hogy van benne elektronika is meg programozás is. Ha elvégzed, lehetsz pl tervezőmérnök, ami szerintem semmiképp nem fiús szakma.
Nálunk az egyetemen vannak lányok az automatizálási mérnökin, meg a számtechen. Ezek is érdekes szakmák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!