Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A közgáznak lőttek, mit...

A közgáznak lőttek, mit javasoltok?

Figyelt kérdés

4. éve járok közgáz suliba, most viszont minimálisra csökkent az esélye hogy felvesznek egyetemre gazdasági irányba. Vannak esetleg olyan szakok, amelyek nem közvetlenül közgazdaságiak, de kapcsolódnak hozzá?

A mérnöki pálya is érdekelne, de 2 éve nem tanulok fizikát, így bele lehet vágni? Infót kb annyira tudom ami érettségihez kell, programozni semmiképp sem akarok.

Matekból mondhatni nagyon jó vagyok, töriből elég jó, angolt középfokon tudom. Gyakorlatilag a közgázasokat kivéve semmilyen szakról nem tudok sokat, szóval érdekelne, jó matekkal, matekos észjárással hol boldogulhatok? :)

Az is érdekelne, hogy aki eddig hozzám hasonlóan közgázra tervezett, most mihez kezd.

2012. jan. 7. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:

A mérnökképzésekben mondanám a gépészt, illetve az ilyen villamos-gépész hibrid szakokat, mint a mechatronika és társai. Esetleg energetikus. Ezek mind fizikára és matekra épülnek. Azt mondod, hogy a matek megy. A fizika is hasonló gondolkodást igényel, reálos észjárással megtanulható. Egyébként meg ott van az élelmiszermérnök, vegyészmérnök. Ezekhez inkább kémia illetve biológia kell.

Esetleg közlekedésmérnök.

2012. jan. 8. 03:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Ezekre a szakokra BME-n kívül megéri máshová jelentkezni?

2012. jan. 8. 10:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Persze, hogy megéri. Nem a BME körül forog a világ, bármekkora is a hírneve.
2012. jan. 8. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!