Hová menjek továbbtanulni?
Na az a helyzet, hogy átbugásztam az összes lehetséges kart, szakot, és nekem csak egy tetszik, az energetikai mérnök. Ez az országban összesen 2 helyen van: Miskolcon (ahol 284 volt a ponthatár tavaly), és Pesten (ahol 409 volt a ponthatár tavaly). Van egy fizika középszintű érettségim, ami 85 %-os lett... Ezen kívül a többi tantárgyat is meg tudom csinálni 70-85 %-osra, de akkor sem vennének fel a Pestire, meg úgy őszintén, Pest nem is vonz...
Körülbelül 330-350 pontom lesz. Félek hogy a Miskolcira nem fogok bekerülni, mert az irányszám 40. Azaz 40 főt vesznek fel energetikai mérnökire.
Na de ez csak egy... és ha már kifizetünk 9000 Ft-t akkor még 2 iskolát be kellene írni... meg ugye azért is, nehogy koppanjak egy nagyot ha nem vennének fel Miskolcra... Na de hová? Semmi ötletem nincs... :(
Az tuti hogy ilyen jogi meg gazdasági cuccok nagyon nem érdekelnek, meg ami rajzzal kapcsolatos vagy kémiával...
Am nem tudjátok, hogy a jelentkezési lapon a 12. évfolyamhoz mit kell majd küldeni a választott tantárgyból? Mert ugye fizika a választott érettségis tantárgyam (amiből már leérettségiztem), de fizikát csak 11.-ig tanulunk...
Előző vagyok ugye tisztában vagy vele, hogy a villamos mérnök az egyik leghasonlóbb szak...?
Miért nem mész akkor valamilyen agrár mérnöki szakra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!