BGF, Corvinus vagy PTE-KTK?

Figyelt kérdés

Közgazdaságga szeretnék majd foglalkozni a jövőben.. De nemtudok dönteni hova menjek tovább. Jövőre fogok végezni.

Szerintetek melyik jobb? Tapasztalatok esetleg?

2012. jan. 22. 21:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Corvinus és a BGF Magyaro. legismertebb felsőoktatási intézményei közé tartoznak, úgyhogy én ezt a kettőt javasolnám.
2012. jan. 22. 22:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Én Pécsen vagyok harmadéves alkalmazott közgazdaságtan szakos, uh én elsősorban erről a szakról tudok nyilatkozni. Hát vannak nagyon nehéz tárgyak. Első 2 évben majdnem ugyanazt tanuljuk minden szakon és utolsó évben szakosodunk. A legnehezebb tárgyak a makró 1-2, mikró 1-2, regionális gtan, dinamikus modellezés ezek mind nagyon matekos tárgyak. Ezen a szakon a jó matek tudás a legfontosabb! És az a jó, h nagy hangsúlyt fektetnek az informatikai ismeretekre: szimulációs modellek, regionális programozás stb...

Nagy előnye sztem a PTE-KTK-nak, h nem csak elvont elméleti tárgyaink vannak, hanem lehetőségünk van sok szabadon/kötelezően választható tárggyal belekóstolni a többi szakba is. Én például mesterszakra Pénzügyre megyek, mert időközben jöttem rá, h az engem jobban érdekel, mint az elemzés, modellezés. De mivel sok pénzügyes tárgyat vettem fel választhatóba, ezért nem leszek sokkal lemaradva azoktól akik mondjuk pénzügy-számvitel szakon voltak.

Még a pénzügy-számvitel alapszak nagyon jó nálunk! Ismerőseim közül többen a kötelező 1 féléves szakmai gyakorlat után, teljes munkaidőben dolgoznak már. Nagyon könnyű elhelyezkedni alapszakkal is főleg számvitel szakirányon! Viszont elvégezni már nem olyan könnyű. Van jó pár számviteles tanár, akik nagyon szigorúan osztályoznak, de aki ott 3-ast vagy 4est kap, az nagyon tud.

Amúgy nézz körül a suli honlapján, minden info fenn van: [link]

vagy látogass el a pecsikozgaz.hu-ra.

Itt vannak az aktuális órarendek: [link] index.php?p=contents&cid=1255

Ha van még kérdésed nyugodtan írhatsz privátban is!

2012. jan. 22. 22:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Én alap és mesterképzésre is a PTE KTK jártam pü-szvitelre. Hát...azt tudom mondani, hogy sokan kibuknak, mert nem tudják hozni a várt követelményt. Első válaszoló, nem hiszem, hogy csak a corvinus és a BGF lenne a legelismertebb, hiszen mind nemzetközi, mind magyar statisztikák szerint is a PTE az első 3 hely valamelyikén végez minden év felmérésében! Lehetséges, hogy a bp-i munkáltatók előnyben részesítik a bce-s és bgf-es diplomákat, de erre sem vennék mérget, mivel nekem csomó ismerősöm kpmg-nél, ernst&youngnál, picknél, nestlénél és más multinacionális vállalatoknál dolgozik elég jó pozícióban, és ugye ők is a PTE KTK-n végeztek. Akiket a számvitel érdekelt inkább, megcsinálták a mérlegképes könyvelőit is és most könyvvizsgáló kft-nél vagy könyvelőirodában dolgoznak :) Szerintem ugyanolyan értékes mint a BCE-s diploma. Másrészről...ott sem oktatnak többet, mint itt a PTE-n szerintem...csak a presztízse, a hírneve nagyobb maximum...
2014. jún. 8. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!