Mekkora pontszámemelkedésre lehet kb. számolni az új 500 pontos rendszerben?
Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 10:24
1/3 anonim válasza:
csak tippelgetni lehet.. én 50-100 pontokkal simán számolok különböző területekre.. pl gazdasági szakokon drasztikus emelkedések lesznek önköltséges és állami finanszírozottan szakokon egyaránt. szerintem jogász és közgazdászoknál nem lehetetlen a 480-500 ponthatár is
2/3 anonim válasza:
Szerintem átlagban egy 20-30-al számolhatsz. +10 pont az emelt érettségi, ráadásul mindenhol csökkentek a keretszámok (igen, még a mérnökön és az infón is, kifejtem ha valakinek van igénye rá).
Közgázon és jogon pedig szerintem 490 alatt esélytelen. A mi egyetemünkre eddig felvettek 120 államist, volt 395-420 körül a ponthatár, most felvethetnek 5-öt.
3/3 anonim válasza:
A csökkent keretszámok és az új rendszerből az sül ki, hogy eléggé meg fog emelkedni és a népszerű szakok ponthatárai a maxhoz lesznek közel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!