Szakközépiskola vagy gimnázium?
"szakközepesek a matek és a fizika miatt gyakran kibuknak."
Nem hinném. Nem egy gagyi szakközépbe kell menni, hanem ahol gimis anyagot adnak és mellette szakmát is. Amúgy a gimiből bekerültek buknak inkább, mert meg kell tanulniuk azt is, mi az a tranzisztor vagy Karnaugh-tábla, és nem láttak még kapcsolási rajzot. (Most a villanyos szakokra gondolok.)
De ha történész vagy jogász akarsz lenni, akkor nincs értelme a szakközépnek. (Esetleg annyi, hogy lesz egy szakmád, biztos ami biztos. :))
10:37-nek
Ezt nagyon sok helyről hallom, meg logikusnak is tűnik, de én is villanyos szakra járok és azt látom, hogy a gimisek jellemzően megcsinálják 3-asra, 4-esre a számukra új tárgyakat, a szakközepesek közül sokan meg örülnek a 2-esnek a pót-pót matekon. (Van kivétel persze, de nagyon kevés az igazán színvonalas szakközép, és csak azok tudják felvenni a versenyt a jó gimikkel.)
Én semmi ilyet nem tapasztaltam. Mint mondtam, olyan szakközepet kell választani, ahol full gimis anyagot adnak le, plusz szakma. És igen, ez húzósabb, mint egy gimi. Nálunk a matek például kimondottan erős volt. Ahova én jártam, onnan például sokan mentek továbbtanulni (pl. BME-re is), és sehol nem volt hátrány a szakközepes múlt, sőt!
(10:37 vagyok)
"Azért olyan szakközepet nem fogsz tudni mutatni, ahol leadják ugyanazt az anyagot mindenből, mint egy elit gimnáziumban és még szakmát is kapsz mellé."
Most nem tudom, mi a helyzet, de annak idején pl. az Egressy ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!