Szakközépiskola vagy gimnázium lenne érdemesebb?
8.-as vagyok,hamarosan lesz a felvételi,de még mindig nem tudtam eldönteni.Érettségi mindenképpen kéne.
Nem vagyok valami jó tanuló,a reál tantárgyak nagyon nem mennek.Matekból,kémiából,rajzból és fizikából 2-es vagyok,talán a matekot félévig sikerül felvinnem 3-asra.Nyelvtanból és irodalomból 3-as vagyok,biológiából,németből,történelemből és főldrajzból 4-es vagyok.Informatikából és technikából 5-ös.
Melyik könnyebb a szakközép vagy a gimnázium?Ha szakközépbe mennék,informatika szakmacsoportra mennék.
Iskolája válogatja, vannak könnyebb gimik és nehezebb szakközépiskolák.
A gimnázium ad egy általános alapot, ahonnan kiindulva bármi lehet belőled, a szakközépiskola viszont egy területen (esetedben pl. informatika) többet nyújt, de ez a többi anyag rovására megy.
Én mindenképpen inkább a gimnáziumot javasolnám, mert az informatikai szakközép 2-es matekkal elég irreális. Már ma is nehezebben helyezkednek el a középfokú végzettséggel rendelkező informatikusok, hát még mire végzel. Ha gimi után is úgy érzed, hogy infóval akarsz foglalkozni, egy egy éves gyorstalpalón bőven megtanulod azt, amit szakközépben tanultok. De hátha addigra találsz valami más irányt, ami keresett is és érzéked is van hozzá, ahhoz jobb alap a gimi.
Ilyen jegyekkel nem megy.
Jó leszel te kőművesnek is. Vagyis legyél szakmunkás.
Ebben igzad van, ma már érettségi nélkül semmire se mész, egyszerűen nem vesznek fel dolgozni. Abból semmiképp ne engedj.
Viszont egy kicsit hajts rá a tanulásra, biztosan fel tudod húzni a jegyeid, ha kicsit többet tanulsz. A jegyeid azt tükrözik, hogy oké, van amit nem értesz, vagy a rajzhoz nincs tehetséged, az mindegy is, de a 3-as, 4-es jegyeid kicsit több tanulással akár ötösre fel tudod húzni. Érdemes is, nem azért, mert most azonnal egyetemre mennél, hanem mert több ismereted lesz, ami mindig hasznos, illetve ha netán később meggondolnád magad, akkor lesz lehetőséged továbbmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!