Gazdasági szakokon 4500ról 250-re csökkentették az
állami férőhelyeket. Mit szóltok hozzá?
11/20 A kérdező kommentje:
én turizmusra és marketingre jelentkeznék, dehát sztem esélyem sincs :(
ma 20:17 vagyok, írtam privit. :)
2012. jan. 5. 20:31
Azt, hogy remélem ezt a büdös kormányt mi hamarabb elküldi a francba az EU. Én sem vagyok túl jó helyzetben, 2010-ben nyertem felvételt gazdász szakra, de a terveim között volt az, hogy doktorálok is belőle! Mindent ennek rendeltem alá, elkezdtem egy másik nyelvszakot is, hogy több esélyem legyen mesterképzésre is bekerülni (állami helyre természetesen). De így hogy?! Lesz egy gazdász alapképzéses diplomám, amivel kb. semmit sem fogok érni az állás piacon, azt cső! Hát köszönöm szépen Orbán királynak meg Hoffmann Rózsikának... .
2012. jan. 5. 23:39
Az tény, hogy túl sokan tanulnak gazdasági szakokon.
De egyik napról a másikra 95%-al csökkenteni a létszámot merő egy baromság! Ha mondjuk évente 20%-al csökkentenék, akkor azok, akik már benne vannak a rendszerben (ilyen irányban megkezdték középiskolás/gimis tanulmányaikat), azokkal nem szúrtak volna ki. Ők még rendben kifutottak volna, az újoncokat meg nem érné meglepetésszerűen. De nem csak a gazdasági szakokon van ez így, hanem szinte az összesen.
2012. jan. 5. 23:51
15/20 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy a bölcsész szakokon miért csak felére csökkentették az állami férőhelyeket pedig az még annyit sem ér mint egy közgazdász diploma...
Amúgy nem hiszem, hogy orbán valaha is eltakarodik :(
23:39-es: én is hasonló helyzetben vagyok, mint te, de a mesterképzésnél még nem tudunk fix számokat, úgyhogy ott lehet nem annyira drasztikus a helyzet. Vagyis inkább reménykedek. Meg még mindig jobb helyzetben vagyunk, mint akik most akarják kezdeni.
2012. jan. 6. 10:28
szerintem 490 túlzás, ahhoz két emelt kell 95 körüli százalékban, olyen 470< tippelnék...
2012. jan. 6. 16:00
18/20 A kérdező kommentje:
De most gondolj bele milyen sok gazdasági szak van az országban, legalább 50. Ami azt jelenti h szakonként kb 5 embert vesznek fel államira. Szerintem ehhez a 470 elég kevés :S
De ha ennyi kell, akkor ennyi kell. Ahogy hajózási mérnökből sem termelünk évi 100-at, mert nincs annyi víziforgalmunk, sem hajónk, hogy indokolt legyen.
Értem én, hogy szíven ütött a csökkentés. Engem is! És persze nagyon radikális lépésnek gondolom ezt így azonnal levezényelni. De azt is megértem, hogy nem kell ennyi gazdasági dolgozó, akkor ne termeljünk ennyit.
2012. jan. 6. 23:27
470es vagyok, hidd el hogy a vidéki főiskolákat leszarják, kap majd a corvinus bme pécs stb.. nívosabb egyetem, számold ki hogyan jöhet ki 490, lehetetlenség kb, még 250 főnek is, ami kap helyet az nem kettőt fog...amuúgy meg legalább megnő a a presztizse.:D nem csak akkor vagy menő gazdasági szakon ha corvinus K karos vagy:D
2012. jan. 6. 23:42
Kapcsolódó kérdések: