Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Igaz, hogy az új Bolognai...

Igaz, hogy az új Bolognai rendszerben a második diploma már csak ktg-térítéses lehet?

Figyelt kérdés
2008-ban (tehát az új rendszerben) kezdtem költségtérítésesként a főiskolai tanulmányaimat. Ha még egy diplomát szeretnék, de azt mindenképpen államin akkor mikor kellene elkezdenem? Ezzel párhuzamosan, vagy ráérek ha ezzel végzek?
2009. máj. 22. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
nem igaz, az ma, vagy msc is lehet állami
2009. máj. 22. 11:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Eddig is és szerintem most is így van,hogy ha az első diplomád állami fin-on szerezted akkor a másod csak ktg-lehet. De mivel te most vagy ktg- én utána érdeklődnék,hogy lehetséges-e,hogy állami keretbe felvegyenek. Ha igen menj neki a másoddnak. Ha nem jól fontold meg!
2009. máj. 22. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Ugy lehet a 2. szakodat is allamin csinalni, ha legkesobb az elso szakod 3. feleveben (tehat mikor a foszakodon 2. evet kezded) elkezded. Akkor mindketto allami lesz.
2009. máj. 22. 12:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Tehat ha most februarban nem adtal be jelentkezest sehova, akkor sajnos mar nem csinalhatsz meg egy szakot allamin, kiveve, ha az augusztusban meghirdetett potfelvetelis szakok kozul megtetszik valamelyik.
2009. máj. 22. 12:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet hülyeséget mondok, de szerintem ha az első költségtérítéses, akkor tök mindegy mikor kezded el a másodikat, azt csinálhatod államin, mert nem használtad el a féléveid.
2009. máj. 22. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Úgy van, hogy 1 diploma van ingyen. Eddig úgy ment (és szerintem most is), hogy az nem veheti igénybe az 1 ingyen diplomát, aki már diplomás. Tehát ha neked az alapképzésed költséges, nem mehetsz államilag finanszírozottra tovább, DE most úgy megy (legalábbis tervbe van véve), hogy a költségtérítéseseknek szeretnék megadni a lehetőséget, hogy egyszerűbben átmehessenek államira. Nézni akarják a teljesítményt és az államis rosszul teljesítőket meg átraknák költségesre. Amíg nincs meg itt a diplomád, sztem mehetsz párhuzamosan államira. Most egy másik alapképzésre gondolok. Ha már végzel, nem kezdhetsz államin tudtommal. Másoddiploma nem ingyenes.
2009. máj. 22. 13:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! A mostani szakomból akkor lehetne államis ha átmennék nappalira, mivel most levelezős vagyok. Idén nem jelentkeztem sehová, de ha a pótfelvételiben meghirdetik akkor megyek. Csak sajna abban eleve inkább csak ktg térítéseseket raknak.
2009. máj. 22. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

En irtam az elobb, hogy akkor ingyenes a 2. szakod is, ha a 3. felevig elkezded.

Viszont figyelmetlen voltam, es atugrottam azt a fontos informaciot, hogy te most koltsegteritesesen tanulsz. Igy viszont jar neked is az 1 allami diploma, ugyhogy ha jovore - vagy barmikor - felvesznek allamira, akkor azt el is vegezheted ingyen.

Mea culpa, bocsanat.

2009. máj. 22. 14:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Már nincs életkorhoz kötve a dolog ,vagy vagy diplomaszámhoz. 10 félév államilag finanszírozott azalatt bármennyi szakot elvégezhetsz ami jól esik, bár nyilván csak csúsztatva tudok őket felvenni. Ha te eddig költségtérítéses voltál, akkor még egy ingyenes félévet sem használtál ki ,tehát elvileg 10 ingyen féléved van még. De sztm ha bemész a HÖK-re vagy ne adj isten a TO-ra ők okosabbak lesznek ,mint mi itt összesen.
2009. máj. 22. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!