Mit tudtok az ELTE TTK földtudományi szakáról?
Én szeretem, és sztem a nagy többség is. A tantárgyak általánosságban nem könnyűek, nyilván vannak könnyebbek-nehezebbek, de azért ha jó jegyeket akarsz akkor elég rendesen kell tanulni. Az első évben közös képzés van minden szakiránynak, utána lehet választani, 2. évtől alig vannak közös tárgyak. Tantárgyakba nem megyek bele mert elég sok van, ha érdekel nézd meg a TTK TO honlapján, a BSc tantervek között megtalálod.
Elhelyezkedési lehetőség eléggé szakirány függő, de ilyenkor szokták mondani, hogyha értesz hozzá akkor úgyis lesz állásod. Én úgy tudom, hogy külföldön sokkal több munkalehetőség van.
Első két félévben analízis (matek 1, 2) van mindenkinek, gyakorlással simán meg lehet írni a ZH-kat 4-es 5-ösre. Harmadik félévben valószínűségszámítás, negyedikben statisztika (ez már nem mindenkinek), szerintem ezek kicsit nehezebbek, bár lehet h másnak nem. Továbbá geofizika, meteorológia és csillagász szakirányon van matek 3 és 4 Ezek amennyire hallottam elég nehezek.
Összességében tehát kell a matek, de erősen szakirányfüggő.
Megnéztem a tavalyi ponthatárokat, és valószínűleg csak úgy tudok bekerülni, ha egy emelt szintű érettségit is írok. (Legalábbis így biztosan bejutnék, ahogy számoltam.)
Én a matekra gondoltam, mert földrajzból már tavaly leérettségiztem közép szinten.
Örülök, hogy van matek is ezen a szakon, így majd hasznát tudom venni. Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!