Nemzetközi tanulmányok, de melyik egyetemen?
Érdeklődnék, hogy a nemzetközi tanulmányok szak melyik egyetemen a legjobb? Honnan tudok könnyen elhelyezkedni? Kinek vannak tapasztalatai? én a BCE BGF ELTE ZSKF PPKE ÁVF SZTE képzéseit találtam jónak. Szerintetek ezek közül az egyetemek közül milyen sorrendet érdemes a felvételire felállítani?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem ezt nem név alapján kell felállítani, hanem a te szempontjaid szerint:
1. Hol van az iskola és te hol akarsz élni az elkövetkező 3 évben? Szeged meg Pécs eléggé kiesik... Pesten azért jobb diáknak lenni szerintem... pl diákmunka szempontjából.
2. Mekkorák voltak a felvételi ponthatárok az előző években. Ahol a legtöbb volt az legyen az első amit megjelőlsz és utána sorba azok amikre egyre több az esélyed. Persze csak az 1. szempont elbírálása után.
3. Végül jön az, hogy ki mit mond a suliról. Ha mondjuk van az ELTE és a BGF, mindkettő pesti, mindkettőre nehéz bekerülni akkor döntesz mások véleménye és a szimpátiád alapján...
Én a BGF-et javaslom.
ezek közül válassz, ha bp-i lakos vagy:
BCE BGF ELTE
ennek a szaknak CSAK akkor van értelme
ha TELJESEN tudsz legalább egy (két) idegen nyelvet
Nagyon köszönöm a válaszaitok!
Szegedi vagyok, de imádom Pestet és szeretnék visszaköltözni (2 hónapot laktam már fennt) Én a BCE BGF ELTE PPKE ZSKF SZTE ÁVF sorrendre gondoltam, de csak mert az ÁVG-rő nem hallottam még se jot se rosszat. A leginkább az érdekel, hogy hol van több lehetőségem kijutni külföldre tanulni...
*ÁVF
Akinek van tapasztalata (pozitív, negatív egyaránt) légyszi írjon, mert nem szeretnék ennyi egyetemet megjelölni...:D
ávf, zskf = ezek a leggyengébbek, ez biztos
magániskolák
bkf is magániskola
9 éve működik mint főiskola
kétséges szerintem
ami jó objektíve:
corvinus, bgf, elte, ppke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!