Hogyan lehetne belőlem egyszer jó óvónő?
16 éves vagyok,és minden álmom,hogy egyszer óvónő lehessen belőlem.Imádom a gyerekeket. A jegyeim főleg ötösek pár négyessel,gimnázium 2. osztályát fejezem be az idén,humán tagozaton,jó iskolában. több kérdésem is van:
milyen faktot kéne jövőre felvennem?
milyen jegyek és pontszámok kellenek ahhoz,hogy óvónő lehessek?
milyen intézménybe kéne tovább tanulnom?
előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
szerintem annál nem kell több, hogy igazán szereted a gyerekeket! :)
ismerek olyan óvónőt, aki egy kétszínű dög, a szülők előtt eljátsza, hogy milyen aranyos a gyerek, egyébként meg nem foglalkozik velük.. de rengeteg ilyen tanító is van, hiszen ezekre a szakokra ugye nem túl magas a ponthatár, bárkit felvesznek, és jóformán államilag támogatotra kerülnek be..
van alkalmasségi vizsga érettségi előtt azt hiszem, ott énekelni, tesizni (2 kör futás :)) kell és mesét olvasni. ezeket egyik barátnőm mesélte :)
érettségin ő nem emeltezett, de simán bekerült. érettségimövetelmény: magyar v. nemzetiségi nyelv és irodalom v. biológia v. matek v. töri v. idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) v. szakmai előkészítő tárgy (oktatási alapism., művelődési és kommunikációs alapism.)
ennyi, remélem tudtam segíteni :)
sok sikert! :)
ezeket kérik az alkalmassági vizsgán
SZia!
Én most februárban adtam be a jelentkezésemet ELTE-re és a váci főiskolára! Írj nyugodtan bármi kérdésed van, bár a felvi.hu-n nagyon sok info fent van+ fórum is.
Van elő alkalmassági vizsga is, amire érdemes elmenni( én is arra mentem) mert ha esetleg nem sikerül, lehet még egyszer pár hónapra rá próbálkozni. Ponthatárok alacsonyak, hisz nem sokan szeretnének óvónénik lenni...
Alkalmassági vizsgán énekelni kell népdalt, van egy tesi alkalmassági is, semmi különös és beszédalkalmassági( felmérik van-e beszédhibád)
Alig várom, hogy megtudjam felvettek-e? Izgatottan várom...
Neked pedig további sok sikert, jó, hogy már ennyi idősen ilyen elszánt vagy.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!