Szerintetek hülyeség a diplomához nyelvvizsgát lerakni?

11-es hozzászóló!
Azért tisztázzuk: szerinted, ha én most kimegyek Angliába minek van több értelme, egy eszperantó nyelvtudásnak vagy egy angolnak? Aztán az előtted szóló az állásinterjúsat szerintem úgy gondolta, hogy nagyobb kereslet van az angol (vagy német vagy francia stb) nyelvtudásra, mint az eszperantóra, aminek tényleg csak annyi értelme van, hogy aki nem képes egy hasznos nyelvet megtanulni a diplomájához, az letehesse ezt. És igen, már meglévő állásoknál bizony lehet létkérdés az, hogy megkapja e a kedves dolgozó a diplomáját (amihez persze kell a nyelvvizsga), de azért azt te sem tagadhatod, hogy előbb fognak egy angolost vagy egy németest alkalmazni adott esetben. Kivéve persze, ha az ipse már alkalmazva van. Nem az eszperantó a világnyelv, és manapság aki nem beszél legalább egy világnyelvet az el van veszve. Kész pont.

Korábbi vagyok.
Jó, akkor lehet elfogadják, ezt nem tudtam, kár, hogy ez nem más minthogy "legyen egy papírunk mert kell a munkahely". Kétlem, hogy ezt a nyelvet az eszperantót tanult emberek 95% valaha is aktívan fogja művelni, és más hasznát látni azon kívül, hogy nem rúgják ki a munkahelyéről....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!