Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos szeretnék lenni, de...

Orvos szeretnék lenni, de milyen hátrányok vannak a külföldninek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én Németországból jöttem, 4 éve. Végig csináltam a középiskolát, sikeres jeles érettségivel. Pihentem 1 évet, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyik úton haladjak tovább...! Orvos akarok lenni, meg van az emelt Biólogiám(5), és közép Kémiám (4), a Fizika is kell, ha jól tudom?! -az még nincs meg- ezen belül emelt Német(5) és közép Angol(5) emelt Magyar "mint idegen nyelv"(4) a közép Töri(3) és a közép Matek(2) :-D ilyen érettségivel felvennének? Milyen tandíjak vannak így a németálampolgároknak? Nincs külön törvény, hogy nekünk többet kell fizetni? Köszönöm a válaszóknak!

2011. dec. 5. 15:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy ötös az emelt, mivel az 60%-tól ötös, de annyival még nem vesznek föl :S Kell a biológia, valamint a fizika vagy a kémia.
2011. dec. 5. 15:34
 2/10 anonim ***** válasza:
szüleid valamelyike nem magyar?
2011. dec. 5. 15:38
 3/10 anonim ***** válasza:
A biológia és kémia érettségid milyen lett százalékban nézve? Pontszámításnál a százalékot nézik és nem a jegyet.
2011. dec. 5. 16:06
 4/10 anonim ***** válasza:

felvi.hu-n van pontszámító kalkulátor. Ott ki tudod számolni hány pontod van. Nézd meg.

Tandíj:

Hát azért mert német állampolgár vagy attól még nem biztos, hogy kell tandíjat fizetned.

1.Ha magyar nyelvű képzésre jelentkezel és államilag támogatottra, akkor ugyanúgy mint bármely más határontúli magyar te is lehetsz államilag támogatott. Tehát nincs tandíj.

2.Ha magyar nyelvű képzésre jelentkezel, de fizetősre akkor fizetned kell, ugyan úgy mint egy magyar állampolgárnak. Ilynekor a tandíj olyan 1 millió Ft körül van félévenként.

Eddig ez volt. Viszont idén új szabályok lépnek életbe. Lesz államilagtámogatott, részben támogatott, és költségtérítéses. De erről még semmi információ sincs.

3.Ha pedig a külföldiek részére indított német vagy angol nyelvű képzére jelentkezel. Ott fizetned kell. Itt a tandíj is több mint a magyaroknak. Többszöröse. Illetve itt más felvételi szabályok is vannak. Ezt az egyetemen tudják megmondani.

2011. dec. 5. 17:16
 5/10 anonim ***** válasza:

Külföldiek miért járhatnak államilag támogatottra? Semmi közük azokhoz a pénzekhez.. Kíváncsi vagyok hány magyar mehet ki Angliába ingyen tanulni...

Remélem ez nincs így, és nem is volt, nem is lesz!

2011. dec. 5. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:

1. Van egy törvény, asszem 2001-es (pontos számát nem tudom) az rendelkezik arról, hogy határon túli magyarok (ukrajnaiak is) államilag finanszírozott képzésen tanulhatnak.

2. A kérdező német állampolgár, de itt él (ha jól vettem ki a szavát). Ezáltal itt fizet adót. Itt van az állandó lakcíme, itt érettségizett, itt can tb száma. Mivel euban vagyunk ezért ő rá szinte ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a magyarokra. (Önkormányzati választáson pl ő is szavazhat.)

3. Te is ugyanazokkal a feltételekkel tanulhatnál Angliában mint az angolok. Más kérdés, hogy ott nincs ingyenes egyetem, illetve az ottani pár ezer fontos tandíj nem a magyar 300 fontos átalgfizetésre van szabva.

4. Bécsben pl sok magyar tanul mert ott egy féle tandíj van, függetlenűl attől, hogy minek tanulsz (orvosnak vagy informatikusnak). És az nem olyan nagy összeg, nincs ezer euró.

2011. dec. 5. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem konkrétan a kérdezőre gondoltam, hanem azokra akik idejönnek külföldről tanulni az állam(de legfőképpen a mi) pénzünkön, aztán le is lépnek. Arról nem is beszélve hogy sok embertől elveszi a helyet, akik valószínűleg itt élnének, itt fizetnének adót stb... Nem mondanám fair dolognak.
2011. dec. 5. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Bár nem a kérdéshez tartozik, de elárulom a #5-ös válaszolónak, h Angliában ingyen lehet tanulni minden eu-s állampolgárnak :D Bátyám is kint tanul informatikát...ingyen!
2011. dec. 10. 00:28
 9/10 anonim ***** válasza:
00:28: Erről tudnál néhány részletet írni? Érdekelne a dolog.
2011. dec. 10. 01:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet későn válaszolok, de én ismerek olyan német diákokat, akik 2 évre jönnek magyarországra és utána felvételi nélkül be tudnak jutni egy német egyetemre, persze nem ez volt a kérdés, meg állatorvosról tudok ilyet...csak úgy... tájékoztatásképpen:D
2012. febr. 4. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!