Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért kell a romáknak fele...

Miért kell a romáknak fele annyit dolgozniuk az ösztöndíjért?

Figyelt kérdés
Üdv, 10.-es vagyok és éppen belehalok a tanulásba (napi 5-6 óra) hogy megszerezzek egy külföldi ösztöndíjat, erre mit látok? 5 roma teljesen függetlenül mindentől(tanulmányi eredmény, versenyek, ajánlás) egy szóbeli elbeszélgetéssel simán eléri azt, amiért én két éve kő keményen hajtok, ha csak a könyveimet számolom 50.000Forint felett vagyok, és akkor a magántanár meg a fogyó eszközök nincsenek is benne. Őket butábbnak tartják, hogy nem kell a legjobbnak lenniük? Vagy miért mennek ki csak úgy öten? Az iskola 8 embert vesz át, akkor ebből 5 miért kell hogy roma legyen? Miért nem a tudás alapján válogatnak?
2011. dec. 3. 09:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy elhibázott ösztöndíj-rendszer miatt. Abból indulnak ki, hogy a cigány fiataloknak számos hátrányt kell leküzdeniük ahhoz, hogy "versenyképesek" legyenek egy átlagos helyzetű diákkal. Emiatt azt gondolta valaki odafent a minisztériumban, hogy ösztöndíjat kell adni, ahelyett hogy már hamarabb (nem középiskolában, hanem általános iskolában, sőt óvodában) olyan fejlesztés, tanítás lenne, amivel legyőzhetik ezeket a hátrányokat.

Persze, mindez logikailag nem állja meg a helyét. És még ráadásul bosszantó is számodra.

Kitartás a tanuláshoz!!!

2011. dec. 3. 09:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Sok sikert neked!

És kitartás a még hasonló pofonokhoz,amit kapni fogsz az élettől,mert nálunk sajnos minden szinten ilyen igazságtalan a rendszer!

2011. dec. 3. 09:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Remélem megkapod az ösztöndíjat és be tudod bizonyítani a többieknek, hogy igenis le lehet ülni tanulni és így is el lehet érni az ilyen típusú célokat, nem csak bőrszín alapján.

Igen, ez sajnos van és nagyon felháborító. Tulajdonképpen minket, magyarokat diszkriminálnak ezzel. Sosem értettem, hogy a romáknak miért jár megkülönböztető, előnyt élvező bánás mód. Ha annyira egyenjogúak akarnak lenni, akkor tessék: szoctám STOP, ingyen ösztöndíjak STOP, előnybe részesítés STOP.

2011. dec. 3. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!