Pályaválasztás! Fontos, légyszi. (? )
A helyzet az,hogy van egy gimi a városba..az osztály fele oda szeretne menni..nem nehéz bekerülni,annyira nem erős suli,(gyűjtőiskola,4,2es átlaggal vszínű h felvesznek,mert akinek jobb,az mindenki megy erősebb és jobb sulikba)viszont nekem felfordul a gyomrom a gondolattól.
Voltam már nyílt napon,és iszonyatosan bunkó és sznob emberek járnak oda,és nem utolsó sorban a tanároknak is nagyon rossz híre van.Anya minden áron azt akarja,hogy oda menjek,és hallani sem akar más iskoláról.
Van a közelben egy város,ahol van pár szakközép iskola,és tanítanak idegenforgalmat is.(az egyikbe,ahol van idegenforgalom egy ismerősöm akar menni, a másikba ahol nincs,a legjobb barátnőm,de nem feltétlenül miattuk esne rájuk a választás.najó egy kicsit,de csak h ne legyek egyedül)
Már kiskorom óta evvel szeretnék foglalkozni,mert tetszik,és nagyon szeretem a nyelveket,angolt,és németet tanulok,de még francát a is el akarom kezdeni. Nagyon tetszene szeretném ezt a szakmát tanulni,de anya mindenáron emellett a gimi mellett áll. Ezekbe a szakközép sulikba nem akar elengedni,mert h legalja szint az összes,de engem ez nem érdekel,mert nem vagyok befolyásolható,nem lennék még csak koleszos sem,mert nincs messze,és nekem a lényeg az,hogy a szakmát jól megtanítsák.
Tényleg felfordul a gyomrom a gondolattól,mert nem volt túl jó a kapcsolatom a fiú osztálytársaimmal,és hiányzik egy fiú barát,akit persze így nem fogok találni..nálunk ez mindig is így volt,h nem létezett más lány az osztályba,csak a három 'menő csaj' és rajtuk kívül nincs más a világon. Nem pasira várok,mielőtt még valaki félre értené,de unom h nincsenek fiú barátaim,és ott sem lesznek,mert majd elmondanak mindenkinek mindennek.Kiutálnak mint ahogy eddig is tették,és ahogy az ottani embereket elnéztem.. a márkás cuccok.. a 10centis magassarkúk,a 20kg smink. Nem azt mondom h én ilyen kis szende szűz vagyok,de akinek nincsenek márkás cuccai az ki van utálva. Persze olyan lány nem is jönne ide,akivel jóba lennék,csak az összes fiú,meg 3lány az osztályból,persze az osztály 'menői' meg egy csaj az évfolyamból,akit inkább jobb elkerülni..
Máshol meg nincsen más,csak egy fogyatékosoknak felépített gimnázium,ahova a bukott gyerekeket szelektálják. Jó gimnáziumok messze vannak,teljesen egyedül meg félnék elmenni úgy,hogy koleszos lennék,mert túl messze van a buszozáshoz.
Ugye a közelben lévő szakközépsuliba járna egy osztálytársam,nem vagyunk puszipajtások,de jól ismerem,és valószínű h egy osztályba járnánk,de ha nem is egy osztályba,legalább egy suliba,és megnyugtatna a gondolat,h nem teljesen egyedül vagyok. a többi barátnőm elmegy Pestre,mert komolyabb terveik vannak.
Szeretnék új lappal kezdeni,és nem akarok béna lány lenni mint ahogy eddig az voltam. Nem szeretnék népszerű lenni,de szeretnék barátokat szerezni,és tudom,hogy ott egyedül lennék.
Véleményem szerint sokkal többet érek egy szakközép iskolával,ami ad egy szakmát,egy érettségit,közben el tudom végezni a nyelvvizsgákat és mind ez 5év alatt,minthogy most elmenjek a gimibe,lehúzzak 4évet úgy ahogy,és akkor van egy érettségim,amivel a mai világba kitörölhetem a seggem. az menjen gimibe,aki egyetemre akar járni..erre anyának nem volt más a válasza: OKJ-s képzés gimi után. De az megint 2-3 év,és akkor összeadva,6-7 év, az 5 helyett. És ugyan ott lennék. Ráadásul nem utolsó szempont hogy az a 4évem h telik el. Nem tudhatom biztosra h sz.r lesz,de nagyon valószínűnek találom.
Hogyan győzzem meg anyát erről a suliról?:( Már annyit veszekedtünk,és tiszta görcs vagyok nap-mint nap,már aludni sem tudok az idegességtől.
segítsetek,ötletem sincs:(
14L

Beszélj anyukáddal. Az nem jó, ha odamész, ahová piszkosul nem akarsz.
Nekem persze segítettek anno, és felkerestük az iskolákat, természetesen anyukám is megnézte, tanulmányozta a sulikat, de hagyott engem dönteni.
Én amúgy szakközépbe jártam, de azzal is kitörölhettem a popómat. Viszont most azon van a hangsúly, hogy az akaratával ne akarjon már ennyire olyan helyzetbe keverni, amit te nagyon-nagyon nem akarsz!
Kérdezd meg anyádat, hogy miért akarja azt, hogy ide menj?
Ha szoktál vele hosszan beszélgetni, az jó, ha nem, akkor most szánd rá magad: Ne a napi teendők végzése közben beszélgessetek, hanem üljetek le, minden zavaró tényezőt zárjatok ki! [TV, rádió kikapcs, nyugodt vagy te is, ő is, tesó lefeküdt vagy máshol van (ha felnőttes, ő is jelen lehet), legyen ott mindkét szülő (ha van)] .Ne úgy kezdj hozzá a beszélgetéshez, hogy "Azt csináljak, amit akarok, mert ha nem, ollyan raplit csapok...!", ez csak veszekedéshez vezet!
Ha ez biztatást jelent: imádkozom érted!

Hát bocs egy kicsit talán letörlek ezzel, de manapság annyi idegenforgalmi képzés van, hogy hihetetlen... egyetemeken is rengeteget képeznek belőle, így egy munkahelyen ők fognak előnyt élvezni a sima szakközepes végzettséggel szemben. Csak mondom, hogy ezt tudd. Lehet, hogy anyukád emiatt nem akarja.
Egyébként tényleg beszéld meg vele, mert ha ennyire nem akarsz abba a gimibe menni, akkor úgyse lesz jó vége csak szenvedsz majd, ezt meg biztos nem akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!