Hetedik osztályos gyermeketek felfogja már, hogy nemsokára pályaválasztás és bele kéne húzni a tanulásba?
Szia!
Én eddig úgy voltam vele, hogy nem érdekel, (konkrétan sz*rom le ), de most eszembe jutott, hogy ha a félévi jegyeim rosszak lesznek akkor nem tudok két-esetleg-három jegyet javítani.
Nálam ez a lustaságon alapult, pedig, ha tanultam volna akkor nem 4-es lenne a fizikám.
Megfogadtam, hogy második félévben tanulni fogok.
De azt azért megértem, hogy olyat nagyon nehéz tanulni amit, nem szeret az ember.
Gyűlölöm az éneket, ezért lettem 4-es belőle.
Tanulhatnék, de oly annyira nem érdekel, meg a tesi sem.
Nem tudom, talán próbálj meg vele beszélni, mint egy barát, ne úgy mint egy szigorú szülő.
Legyél vele kedves, kérdezd meg, hogy hova akar menni továbbtanulni, nézzétek meg együtt az iskola honlapját, meséld el a Te választásod.
Egy szóval: Ne kényszerítsd! Azzal csak rosszabb lesz!
Szia! 13/L
Nem akarok beleszólni a nevelésdbe, de azért azt megérthetnéd, hogy vannak olyanok, akiknek nem mennek a reál tantárgyak. Sajnos van ilyen, és attól mert ez érettségi meg felvételi tárgy, attól még nem fog neki jobban menni.
Persze ha eddig jó volt belőle és csak a szorgalmával van baj, az más.
Én egy 7.-es lány vagyok. Mióta az eszemet tudom orvos szeretnék lenni. Tudom, hogy ahhoz jó tanulónak kell lennem, így mindenből 5ös vagyok [évvégén], bár nem mondanám, hogy nagyon megerőltetem magam. Olyan heti 1-2 órát tanulok maximum, kivéve ha nagydolgozat van, akkor picit többet.
13,5/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!