Régészként mik az elhelyezkedés esélyei?
Mekkora a túlképzés? A három éves alapképzés után kikerülő régésztechnikusokat keresik valahol? Mesterképzéssel nem fognak a túlképzettség miatt elküldeni?
Számít az elhelyezkedésnél az egyetem, amely a diplomát adta? Az ELTE mennyire számít jobbnak Szegenél vagy Pécsnél?
Esetleg nyugodtan mehet az ember vidékre is, nem származik belőle hátrány?
engem is nagyon érdekelt a régészet. Továbbtanulás előtt fontolgattam a töri szakot, de én Szegedre mentem volna, hozzánk az van a legközelebb, Bp-re nem szívesen engedtek volna otthonról :) De végül a szüleim lebeszéltek a régészetről, mondván hogy mit kezdek majd magammal régészként, hova megyek vele dolgozni? Igazuk van, így inkább nyelvszakra jelentkeztem, és majd tolmácsként próbálok elhelyezkedni mondjuk az ásatások környékén :D megmaradt hobbinak a régi kultúrák megismerése és tanulmányozása. A tanárom tanácsolta még a múzeumokat, hogy oda menjek akárninek, de az már nem az én világom. Érdekes nem? :)
Az ELTE állítólag erősebb, de nem mondanám színvonalasabbnak Szegednél. Nehezebb oda bejutni. Én nem fogok szégyenkezni a szegedi papírral, de egy debrecenivel vagy egy pécsivel sem lenne baj.
Köszönöm a válaszokat! A nehéz elhelyezkedés stimmel, mindenki így >>gondolja<<, de ha valaki tudna segíteni mégis konkrétan ez milyen nehéz lehet vagy egyszerűen hányszoros túlképzés van illetve mennyien tudnak elhelyezkedni egy évfolyamból?
A nehézséggel tisztában vagyok és vállalom is, csak a mértékét nem tudom felmérni(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!