Meg lehet tanulni rajzolni?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok, a rajzolás nagyrészt tehetségen múlik, vagy vannak olyan helyek, ahol megtanítanak rá, minimális képességek mellett? Hallottam erről a jobb agyféltekés módszerről, ez vajon működik?2011. nov. 5. 14:04
1/10 anonim válasza:
persze hogy meg lehet, én amikor iskolás voltam akkor nagyon pocsékul rajzoltam, aztán most hobbi szinten képeket kezdtem el lemásolni illetve a barátnőmet is lerajzoltam már kép alapján. Valamint rengeteg olyan oldal van a neten ami leírja hogyan kell egy jó rajzot készíteni. Szóval nem kizárt hogy megtanulsz egy időn belül.
2/10 anonim válasza:
tanulható, vagyis fejleszthető, az alap pedig mindenkiben megvan. de szerintem a jobb agyféltekés dolog felejtős..
3/10 anonim válasza:
igen, meg lehet, írtam privátot
4/10 anonim válasza:
hát figyelj szerintem azért kell egy kis alap vagyis egy kis "tehetség" , hiszen mindent az alapoktól kell kezdeni.. szerintem a rajz egy adottság, olyan mint másnak a jó hang, de ez a tehetség,a csak úgy működik ha eleget foglalkozol vele, hiszen ha nem akkor előbb utóbb elvész, erről a jobb agyféltekés dologról meg az a véleményem, hogy ne költs felesleges pénzeket erre...szerintem nem ér semmit, szóval szerintem csak tehetség, elszántság, és kitartás kell... :) aki meg nemigazán ért hozzá az ne erőltesse
5/10 mindendenem válasza:
és hol akarsz rajzot tanulni? vagy milyen oldalon mert nekem nem élénk a fantáziám és nem tudom hogy miket rajzoljak :D
6/10 anonim válasza:
Vannak ilyen úgynevezett jobbagyféltekés rajzos táborok vagy mik ezek nyáron szoktak ezek lenni, Én még nem voltam depár ismerősöm igen, zseniális a fejlődés, teljesen máshogy nézik a dolgot amit le akarnak rajzolni és az agyukban van, hogy hova húzzák a vonalat nem pedig szemre döntik és kézzel megrajzolják,álitólag az ilyen táborok nagyon hatásosak remélem tudtam segíteni : )
7/10 anonim válasza:
PErsze hogy meg lehet de nagyon időigényes mert sok koncentrációt igényel de nagyon
8/10 anonim válasza:
Ez nem tehetség kérdése, hanem inkább sok évnyi gyakorlás, persze ha van tehetség úgy kevesebbet kell gyakorolni, de anélkül is el lehet jutni egy magas szintre. Engem nem vettek fel egy rajzsuliba gimnáziumba, azután meg felnőtt koromra mégiscsak festőművész lett belőlem. 26 évesen 1000-2000 dollárért adom el a képeimet szóval mindent bele!
9/10 ips válasza:
Na rád kiváncsi volnék 8/8-as válaszoló !
Melyik művész vagy te a sok ezerből és milyen képeket adsz el ?! Nem kötekszem
Én imádom a művészetet! Egyszer híres leszek, tervezem a pályámat...🔌😀
10/10 ips válasza:
De azért a kérdésre is válaszolva, a kérdezőnek : gondolom ennyi év elteltével már tudod, feltéve ha utána még foglalkoztál vele ! ? Amúgy tényleg meg lehet tanulni rajzolni de csakis a korábbi önmagadhoz képest leszel jobb. Attól függ mennyire vagy tehetséges, ha semennyire vagy csak kicsit, erő befektetéssel talán középszerű lehetsz, de a született rajzoló zseniket sohasem éred utol, nekik játszva megy. Még az "igazi" művész világban is óriási különbségek vannak, igen ott is vannak tehetségtelenebbek,és kiválóak! És ! nem utolsó sorban a teknikai tudás, bravúr kevés, attól senki nem válik művésszé! Kiapadhatatlan fantázia, inspiráció, kiváló kivitelezés, mondanivaló és még sorolhatnám az igazi művész kritériumait, bonyolult hoszú téma... én ezzel kelek fekszek álmodok, már az őrületbe kerget de nem tudok nélküle élni, a vérembe van...🔌
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!