Orvosi nekem való?

Figyelt kérdés

Olyasmi érdekel, hogy mennyi a magolás/megérted része az anyagnak. Például, hogy mennyi betegség nevét kell kapásból tudjam a tüneteivel, vagy mennyi latin elnevezést(ezzel túl sok gondom remélem nem lesz, mert románul tudok). Azt tudom hogy több ezer oldal anyag van, de ezt csak be kell magolni?(ilyeneket hallottam). Hetente, nem vizsgaidőszakban, kb hány órát kell tanulni? Nem vagyok híve a magolásnak, szeretem a kémiát, biót, mateket, több országos versenyen voltam, de a humán tantárgyakat nem(román-, magyar irodalom, töri, stb).

Ami érdekel még, hogy boncolásnál mennyire erős a szag, mert gondolom az zavarna legjobban.

Ja és a Semmelweisról, hogy hány %-a az elkezdőknek esik ki, mert én attól félek, hogy nem fejezném be...

2011. nov. 3. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan, amit be kell nyalni (pl. anatómia, mikrobiológia nagy része), és van olyan, amit meg kell érteni (pl. élettan, kórélettan).

Nagyon sok az anyag, és nagyon sokat kell egyszerre megtanulni. De megcsinálták már jó páran, szóval nem lehetetlen.

Én anno gimiben nem igen tanultam, mert órán megértettem a dolgokat, a magolós részeknél meg elég volt, ha óra előtt átolvasgattam.

Nah hát egyetemen már nem így van:D Le kell ülni, foglalkozni kell vele, tanulni kell.

A szag nem vészes, legalábbis nálunk. Anatómián a tartósítószer szagát érzed, ami nem épp kellemes, és bizony eléggé tudja marni az ember szemét/torkát. De megszokható, nem vészes.

Patológián nálunk (Szegeden) szinte egyáltalán nem lehet érezni semmit. Elég új az épület, és olyan a szagelszívó rendszer, hogy tényleg csak akkor érez az ember vmit, ha nagyon közel hajol és beleszaglászik a dolgokba. meg egykét bélbetegségnél azért néha megcsap, de semmi extra.

Máshol nem tudom hogy van:)

Konkrétan a Semmelweisről nem tudok nyilatkozni, de szerintem kb mindenhol hasonlóak a bukási arányok. Mi 200-an kezdtük, harmadévet az eredeti bandából kb. 140-en kezdtük el, és harmadévben még bukik kb. 40%.

De ez nem azt jelenti, hogy nem kapnak diplomát, csak azt, hogy nem 6, hanem több év alatt végzik el.

Diplomát nem tudom hányan kapnak egy évben:)

2011. nov. 3. 19:25
 2/2 anonim ***** válasza:
75%
Na szoval, orvosis vagyok es en keptelen vagyok a magolasra, memoriam szar, egyedul logikaval kell ervenyesulnom es sikerul! A lenyeg hogy kell szeresd amit tanitanak es megsem kell tanuld, mert ha elolvasod es szereted akkor egyszeruen rad ragad. Olyan mintha megneznel egy jo filmet, emlekszel mi tortenik benne? igen, ha tetszett. A lenyeg hogy nem ugy kell neki allni hogy na ezt megKELL tanulni hanem mintha csak magadtol olvasnad az erdekessegeket errol a temarol es igy lehet ervenyesul ha nem tudsz magolni. A tanulasrol pedig annyit, hogy ha hetkoznap mindennap tanulnek 2 orat, hetvegenkent 4et, vizsga idoszakban pedig napi 6-7et akkor nagyon konnyen vegig lehetne csinalni. A baj az, hogy sokszor nem tudja ravenni magat az ember. Ambicio is kell ahhoz hogy mukodjon a dolog.
2012. szept. 1. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!