Nem bírom a gyakorlatot, teljesen kikészít utálok bejárni, de ha otthagyom nagy az esély rá hogy össze költözök vele és ezt meg nem akarom?
Amikor ezt választottad, akkor úgy érezted, hogy akarod csinálni? Ha igen, akkor mi volt más, mint amit vártál? Csak az, hogy fárasztó ennyit állni? Három nap után még persze, hogy megterhelő, ha nem vagy ehhez szokva, de nem kéne ennyiből feladni, de egy-két hónapot még várhatnál azzal, hogy végleg feladd. Ha sportolni kezdenél, akkor sem csodálkoznál gondolom, ha elsőre nem tudnál egy maratoni futást lenyomni, nem?
Más kérdés, hogy szerintem az ilyen állós szakmáknál nem ártana valami alkalmassági vizsgálat, mert tényleg nem mindenki bírja. Én is végeztem álló munkát, egy éven keresztül, és totál szétment a lábam, bár nekem korábban is mondta már orvos, hogy ne válasszak álló munkát, mert a lábam nem fogja bírni, csak hát kellett a pénz.
De ha annyira nem megy, később sem, akkor iratkozz át egy szakközépbe vagy gimnáziumba, tegyél különbözetit, ha kell, aztán érettségizz le, egy év csúszás ide vagy oda nem számít.
Arra viszont semmiképp ne alapozz, hogy majd a barátod eltart, mert lehet, hogy most ezt mondja, de mi lesz akkor, ha rájöttök, hogy ennyi pénzből mégsem olyan buli megélni két embernek, te meg nem értesz semmihez? Vagy ha valamiért elválnak útjaitok, de már nem vagy olyan fiatal, mint most, nem olyan egyszerű már tanulni?
Ha fognád magad, és befáradnál az iskola titkárságára, akkor pontos választ tudnának neked adni, és felvázolnák a lehetőségeidet is. Ki tudja, lehet, hogy akár hétfőtől másik osztályba mehet, és még lemaradásod sem nagyon lesz.
De ha itt sírsz ahelyett, hogy cselekednél, nem valószínű, hogy belőled valaha is ügyész, vagy hasonló lenne. Ők ugyanis határozott, és gondolkodó emberek.
Üdv a felnőttek világában!
No, de komolyra véve a szót: keress másik gyakszi helyet, ahol nem osztanak rád ennyi mindent, csak van a szüleidnek vagy valakidnek olyan ismeretsége ahova be tudnak tenni.
Ha már most utálod, mi lesz később?
Köszönöm a válaszokat.Várok még pár hetet vagy hónapot nem is tudom.Mikor futottam akkor sem bírtam az elején sokat futni és szép fokozatosan hozzá szoktam:)
Nos mikor ezt választottam mindegy volt csak tanuljak valamit,utánna egész jó lett az átlagom 4,5 és a múlt tanévben is ennyi volt.Esti érettségi mellett kellene vmit dolgoznom vagy csinálnom vagy nem tudom,nem értem az egészet de majd utánna nézek neten a dolgoknak.
Hát az ügyészségre nemhogy érettségi kellene, de utána egy minimum 5 éves jogi egyetem - nagyon jó eredménnyel! - majd legalább 3 év fogalmazói munka kb. éhbérért, és ha szerencséd van, utána ügyész lehetsz... Szóval akkor igencsak rá kell kapcsolnod.
Mellesleg, a havi 10.000,- én értem, hogy nem sok, de vedd figyelembe, hogy mások (99%-ban!) ingyen csinálják a gyakorlatot!
A iskolai gyakorlatokon részben a szakmát tanulod, de ennél sokkal fontosabb az, hogy változik a hozzáállásod. Szoknod kell, hogy időre bent legyél, utasítanak, sokáig csinálsz olyan dolgot, aminél bármi kellemesebb lenne - egyszóval szokod a munka világát.
Így amikor majd el akarsz helyezkedni, akkor ha ismerik is a sulit, meg a gyakorlathoz való hozzáállásukat (mármint hogy nem lehet ellógni az egészet), akkor nyugodtan mernek majd alkalmazni, mert tudják, hogy már átestél a tűzkeresztségen.
Ha pedig saját magadon nem bírsz uralkodni, saját magadat nem tudod rávenni arra, amit nem akarsz, hogy akarsz ügyész lenni, aki a Bíróság előtt képviseli a vádat, és emberek kerülnek börtönbe, ha meg tudod győzni a Bíróságot?
béna ilyen hozzállással nem lesz belőled semmi.
30kg? ugyna már én diplomával a kezemben mentem el árufeltöltönek és csiánltam 2 hónaoig diéákmiunkában amit most te nyavalyogsz.
igen is ez része annak,ohgy tudd miylen a flenőtt élet.. ez vna.
Ha nem tetszik el lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!