Lehetnék magántanuló ilyen indokkal? És ha igen, ez hogy működik? Fontos!
16 éves vagyok. Mindig is gondjaim voltak a beilleszkedéssel, az ismerkedéssel. Egy évig jártam egy gimnáziumba, tömegkommunikáció szakra (reménykedve, hátha tudok javítani magamon, de ez csak rontott a helyzeten, és az osztálytársaimmal se jöttem ki, főleg a tanév vége felé. Újra 9.-es lettem egy másik gimnáziumban (nem akartam 10.-be menni, mert ott még nehezebb dolgom lett volna az emberekkel), de itt sem találom a helyem, és már rosszul vagyok, hogy be kell mennem.
A pszichológusom szerintem segítene nekem elérni a magántanulói státuszt, de kérdés, hogy ez elég-e?
Továbbá, ha ez sikerülne, és a tankönyveim meglennének, akkor elég lenne azokból megtanulni az anyagot, és néha, ha segítség kell magántanárt hívni, hogy vizsgázni tudjak belőle? Mert a tanulás elég jól megy nekem, sosem volt gondom vele, így a tanárra való kiadásokat le tudnám csökkenteni, nem?
Köszönöm a válaszokat!
Szia.
Én magántanuló voltam a gimi utolsó 2 évében,így érettségiztem is.
Nézd,ilyen problémáim nekem is voltak,de tulajdonképpen az ezáltali nagyfokú szorongásból adódtak nekem egészségügyi problémáim és ez elég volt,hogy megkapjam a magántanulói státuszt.
Szerintem igazgatója válogattja,hogy ki mit fogad el,de az én iskolámban ennél kisebb indokkal is lettek emeberekből magántanulók,tehét nálunk ha úgy vesszük lazán megadták.
Ha a pszichológus véleményét hozzácsatoljátok a kérvényhez,szerintem simán megkapod.
Köszönöm szépen, reménykedem.
Beszéltünk az oktatási miniszterrel, aki azt mondta, hogy nyomós indok kell hozzá, pl. szülés, de akkor is csak pár hónapra adják meg. Mindenesetre megpróbálom elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!