Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet a bolonyai rendszerben...

Lehet a bolonyai rendszerben két szakom?

Figyelt kérdés
Légszi kicsit magyarázza el nekem valaki ezt a bolonyai rendszert, mert nekem ez nagyon kínai. 22 éves vagyok, ősszel ha minden igaz, kommunikáció és médiatudomány szakra megyek. De mellette nagyon szeretnék magyar szakra is járni (nyelvész szakirány), ez lehetséges? Ha igen, hogyan?
2009. ápr. 19. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem úgy lehetséges, hogy párhuzamos képzésben csinálod. Másképpen nem hiszem, mert lehet egy fő szakod + szakirányod vagy minorod vagy specializációd, de ez szerintem így nem kivitelezhető.

Meglehetne oldani, hogy kommunikáció mellett magyar szak, de csak minorban, így pedig nem választhatod a nyelvész szakirányt.

2009. ápr. 19. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nos, ha felvesznek,akkor a kommunikáció és médiatud. lesz az alapszakod (major szak/BA). A BA szaknak van mesterképzése MA. Az alapszak mellé kötelező egy minor szakot választani,amit a 3.év végéig el kell végezni!Általában a 2.évben ajánlott felvenni,de lehet az első évben is. A lényeg,hogy második év végén ki kell tölteni egy nyilatkozatot,amiben megerősíted,hogy a magyart választod,mint minort. Fontos,hogy nagyon utána kell járni a magyaros óráidnak,mert ha jól tudom ott is van olyan,hogy finnugor nyelvismeret,és az ilyen órák meg vannak számozva (nyelvismeret 1...).Ezért kell év elején elkezdeni a minort,mert a pl ha a 2009-2010es tanév 2. félévében akarod elkezdeni a minort,akkor nem tudod felvenni a nyelvism.2-őt,mert nincs meg az előfeltétel,ami a nyelvism.1. De ha bemész a TO-ra,akkor ott a tanulmányi előadód segít majd neked. Bár az ELTE-BTK-án nem olyan kedvesek,de úgyis segítenek. A beiratkozásnál pedig adnak felvilágosítást a kredit-rendszerről is,amit most nem írok le,ha nem baj,itt a link.

[link]

Nem tudom,h melyik suliba jelentkeztél,de a kari honlapon ha szétnézel,biztos vannak jó infok. Sok sikert.

2009. ápr. 19. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolónak igaza van, vagy minor vagy spec, mind2 50kredit,és a spec kiváltja a minort. Beadtad a jelentkezésed magyar szakra is?Ebben az esetben le kell adni az első héten egy szakváltási kérelmet,persze csak akkor,ha a magyarra van elég pontod. Vagy ha nem jelölted be a magyart/nincs elég pontod, akkor vedd fel a magyart és a médiatudományt,tölts ki egy, a tanulmányi bizottságnak címzett papírt,amiben kéred a minor és major szakod cseréjét. Így lehetsz magyar szakos alapon és mehetsz a nyelvész szakirányra. Én is csináltam már ilyet.
2009. ápr. 19. 15:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! A PTE-re megyek, első helyen a kommunikációt jelöltem meg, a magyar csak a harmadik helyen van. Akkor majd megérdeklődöm ősszel ha már oda járok, nagyon köszi nektek :)
2009. ápr. 19. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csak parhuzamos kepzesben lehet ket teljeserteku szakod (sajnos a minoron csak a toredeket tanitjak annak, amit a major szakokon), s mint tudjuk, a 2. szakert mar fizetni kell. De ha a magyart elkezded legkesobb a kommunikacio szakod 3. feleveben, akkor mindkettot csinalhatod allamin.

2009. ápr. 19. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!