Lehet a bolonyai rendszerben két szakom?
Azt hiszem úgy lehetséges, hogy párhuzamos képzésben csinálod. Másképpen nem hiszem, mert lehet egy fő szakod + szakirányod vagy minorod vagy specializációd, de ez szerintem így nem kivitelezhető.
Meglehetne oldani, hogy kommunikáció mellett magyar szak, de csak minorban, így pedig nem választhatod a nyelvész szakirányt.
Szia! Nos, ha felvesznek,akkor a kommunikáció és médiatud. lesz az alapszakod (major szak/BA). A BA szaknak van mesterképzése MA. Az alapszak mellé kötelező egy minor szakot választani,amit a 3.év végéig el kell végezni!Általában a 2.évben ajánlott felvenni,de lehet az első évben is. A lényeg,hogy második év végén ki kell tölteni egy nyilatkozatot,amiben megerősíted,hogy a magyart választod,mint minort. Fontos,hogy nagyon utána kell járni a magyaros óráidnak,mert ha jól tudom ott is van olyan,hogy finnugor nyelvismeret,és az ilyen órák meg vannak számozva (nyelvismeret 1...).Ezért kell év elején elkezdeni a minort,mert a pl ha a 2009-2010es tanév 2. félévében akarod elkezdeni a minort,akkor nem tudod felvenni a nyelvism.2-őt,mert nincs meg az előfeltétel,ami a nyelvism.1. De ha bemész a TO-ra,akkor ott a tanulmányi előadód segít majd neked. Bár az ELTE-BTK-án nem olyan kedvesek,de úgyis segítenek. A beiratkozásnál pedig adnak felvilágosítást a kredit-rendszerről is,amit most nem írok le,ha nem baj,itt a link.
Nem tudom,h melyik suliba jelentkeztél,de a kari honlapon ha szétnézel,biztos vannak jó infok. Sok sikert.
Szia!
Csak parhuzamos kepzesben lehet ket teljeserteku szakod (sajnos a minoron csak a toredeket tanitjak annak, amit a major szakokon), s mint tudjuk, a 2. szakert mar fizetni kell. De ha a magyart elkezded legkesobb a kommunikacio szakod 3. feleveben, akkor mindkettot csinalhatod allamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!