Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit kell tenni ha két egyetemi...

Mit kell tenni ha két egyetemi helyre fogok járni államin?

Figyelt kérdés

Sokan sok mindent mondtak. Valaki van ilyen helyzetben hogy tudja?

ELTE és Corvinus

2011. aug. 18. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Az egyiket tavaly halasztottad, vagy mindkettőt most kezded?
2011. aug. 18. 19:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Az egyiken már lejártam egy évet a másikat most kezdem. ELTE-re jártam és a Corvinusra felvettek. De nekem valaki úgy magyarázta ha két egyetemet egyszerre csinálok egy félévbe számít, de most meg más azt mondta kettőnek. A TO az ELTE-n nincs nyitva a Corvinus-on meg az ÉTK-n nem tudom kihez kell fordulni.
2011. aug. 18. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, megkerestem neked a legkorrektebb választ.

A felvi jogásza írta.

A Felvi Jogászhoz intézett kérdésére a következő válasz adható:

1. A felsőoktatásról szóló törvény szerint egy hallgató 12 féléven át folytathat a felsőoktatásban tanulmányokat államilag támogatott képzésben, beleértve a felsőfokú szakképzést is.

2. Ugyanezen törvény a párhuzamos képzéssel kapcsolatosan kimondja, hogy a tanulmányaikat 2007 szeptemberében, majd ezt követően az első évfolyamon megkezdő hallgatók tekintetében alkalmazni kell azt a szabályt, amely szerint a támogatási idő számításakor egy félévként kell nyilvántartani, ha a hallgató - az elsőként megkezdett képzésének legkésőbb harmadik félévében létesített további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyára tekintettel -

2.1. egyidejűleg több felsőoktatási intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban, illetve ha

2.2. ugyanabban a felsőoktatási intézményben egyidejűleg több szakképzettség, szakképesítés megszerzésére készül fel.

3. Ön a rendelkezésére álló 12 félévből a korábbi képzésében felhasznált 8 félévet, vagyis a felsőfokú szakképzésekre maradt 12-8=4 támogatott féléve. Ebből a 2007/2008-as tanévben felhasznált 2-t, vagyis Önnek az idei tanévre még 2 támogatott féléve maradt. Tekintettel arra, hogy Ön a két párhuzamosan végzett képzés közül az elsőként megkezdett képzés 3. félévében létesítette hallgatói jogviszonyát, ezért az idei tanévben nem kettesével fogynak a támogatott félévei. Vagyis: Ön a jelenlegi és a következő tanulmányi félévben csak 1-1 támogatott félévet használ fel, noha egyszerre két képzésben vesz részt.

4. A következő tanévtől viszont - feltételezve, hogy tanulmányait folyamatosan folytatja - már biztosan nem lesz lehetősége államilag támogatott formában tanulni, mivel addigra kimeríti a rendelkezésére álló támogatási időt.

Az esetre irányadó jogszabályok és jogszabályi rendelkezések:

- A Magyar Köztársaság Alkotmánya 70/F. §

- A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 55. § (2) (4), 56. § (3)

2011. aug. 18. 19:40
 4/7 anonim ***** válasza:

mi a konkrét kérdés?

én is két szakra járok államin, de ugyanabban az intézményben.

2011. aug. 18. 19:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Az a konkrét kérdés, még nem olvastam végig a második válasz, hogy ha 2 szakra jár az ember 1 vagy 2 félévnek számít 1 félév. És be kell jelentenem mind a két intézményben hogy másik szakon is vagyok vagy csak beiratkozom és csinálom úgy a dolgaimat mint ha mi se történt volna?
2011. aug. 18. 19:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint mivel 2 félévet jártam az egyik szakra és most kezdem a másikat akkor 1 félévnek számít ha egyszerre két képzésre járok. Jujj köszönöm szépen :)

Még akkor annyi, hogy ezt ind két intézménynél jeleznem kell hogy már másik szakon is tanulok?

2011. aug. 18. 19:50
 7/7 anonim ***** válasza:
igen jelezned kell mindkettőnél, a "fejpénz" miatt
2011. aug. 18. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!