Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha orvosi egyetemekre jelentke...

Ha orvosi egyetemekre jelentkezek jövőre akkor az év végi jegyeknél ötödiknek mindenképpen a kémiát vagy biológiát kell beírnom vagy beírhatom az éneket? És ha beírhatom ahhoz lenne még kérdésem. Többi lent.

Figyelt kérdés
A gimnáziumban 9 és 10. -ik osztályban ötös voltam énekből.11. -ik osztályban nem volt ének óránk.12. -ik osztályban a második félévben volt csak ének és a bizonyítványban nem szerepel külön hanem össze voltak vonva az ének, média, dráma jegyek és művészetek néven szerepel. Ez esetben a 9 és 10. -es jegyeket írjam be vagy a 10,12-es jegyeket? Nem lesz baj, hogy a 12. -es bízonyítványban nem ének van hanem művészetek?
2011. aug. 5. 16:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nektek nem sikerült felfogni a kérdést, vagy mégis mi van??

A kérdés csak annyi, hogy beírhatja-e a tanulmányi jegyekhez az éneket.

A válasz: Eddig úgy volt, de úgy tudom 2012-től muszáj természettudományos tárgyat beírni. Szóval nem muszáj bioszt vagy kémiát, de természettudományos tárgynak kell lennie.

2011. aug. 5. 17:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm!
2011. aug. 5. 21:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó, persze biztasd csak!

Gondolom te is örülnél neki, ha pár év múlva egy olyan ember műtene, akit az ének ötöse miatt vettek fel az orvosira és lévén dráma tagozatos ahol a reál tárgyak oktatása minősíthetetlen még a gyógyszereidet is összekeveri, mert már a kovalens kötés definiciójára megkapja az ötöst.

Nekem nem kell bemutatni, odajártam, négyen próbálkoztak tőlünk orvosira kettőt fel is vettek, az egyik elsőben bukott ki a másik harmadikba.Mindegyik végig kitűnő volt.

Gondolkozzál már, nem egy hülye büfészakra akar menni, mint a kommunikáció vagy a szabad bölcsészet hanem orvosira, alapok nélkül.

Légy már észnél mielőtt biztatod.

De most végleg itt hagylak benneteket puszilgassátok egymást majomszeretettel és nehogy némi építő kritika vegyüljön a mondataidba, mert ahhoz már gondolkodni kéne.

Szerinted, ha valakiben ilyen kérdés egyáltalán megfogalmazódik az az orvosira való?

Ne legyél már nevetségesek!

Különben mindegy, jó esetben fel sem veszik, ha igen akkor is kibukik az első félévi vizsgán.

Másfél év múlva azt olvashatod itt, hogy "hova felvételizzek, mert kivágtak az orvosiról, sajnos a gimiben elszállt az agyam, mert elhitették velem, hogy világszám vagyok, mit tegyek?"

Már fogalmazhatod is a kommentedet ami engem már konkrétan a legkevésbé sem fog érdekelni.

Csáó végleg!

2011. aug. 5. 21:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Utolsó, neked mégis mi bajod?

Miért nem szabadna biztatni?

Orvosira járok, pedig anno kémiából hármas voltam. Mégis van egy négyes orvosi kémia kollokviumom és egy ötös biokémia szigorlatom.

Fizikából négyes voltam 11.-ben, pedig abból érettségiztem (91%-ra).

A felvételéi tárgyak: biológia és kémia/fizika. Nem sokat számít az ének jegye. Ha annyira hülye ezekből a tárgyakból, akkor az ötös énekével se fogják felvenni, nem értem miért vagy kiakadva.

Ha meg pont emiatt a két pont miatt veszik fel, és nem odavaló, akkor kibukik. Te is írtad, hogy volt, aki odament, kitűnő volt gimiben, mégis kibukott.

Ha a kérdező annyira nem vágja a bioszt és a kémiát, úgyis kirúgják. Ergo: nem fog engem műteni sose.

Nem értem miért ne mehetne ezért orvosira. Miért ne próbálhatná meg? Engem is körberöhögött volna a kémiatanár, ha akkor azt mondom a hármas kémiámmal, hogy orvos akarok lenni, most mégis harmadéves leszek.

2011. aug. 6. 02:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, hogy nekem még csak kémia érettségim sem volt. Még középszintű se, mivel fizikával és biosszal mentem. Az alapokat sem tudtam, mert olyan volt a tanár. Nem mertem volna leérettségizni belőle, mert olyan szinten nullán voltam belőle.

És? Felvettek, mert a másik két tárgy ment.

Persze, szoptam első évben rendesen. Amíg mások a kisujjukból kirázták a dolgokat, mert kellett nekik érettségire, én csak pislogtam, hogy mi van...

Mit csináltam? Elővettem szépen a gimis könyveimet, megtanulgattam azokat a dolgokat, amik kellettek az anyaghoz, elmentem a könyvtárba feladatgyűjteményekért és tanultam meg gyakoroltam.

Igaz, hogy 5-ször annyi energiát kellett belefektetnem a kémiába, mint annak, aki abból érettségizett, de átmentem elsőre. Pedig igencsak sok olyan ember volt, aki a 90%-os kémia érettségije ellenére is megbukott.

Teljesen mindegy, mikor tanulja meg. Legkésőbb az első féléves vizsgára úgyis tudnia kell majd. Ha nem tudja, akkor megbukik és kész.

Nem értem miért ne lehetne megpróbálni. Miért kellene róla lebeszélni?

Remélem vetted a fáradtságot és elolvastad a soraim, nem hiába irkáltam.

2011. aug. 6. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!