Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudok majd felvételizni...

Hogyan tudok majd felvételizni jövőre?

Figyelt kérdés

Tudom hülye kérdés lesz,de bővebben itt:

szóval 10 éve érettségiztem, most jöttem rá,hogy szeretnék főiskolára menni (persze majd csak jövőre).

Nem volt annyira fényes az eredményem, és még az a régi, hagyományos érettségi volt.

Ha nem voltak jók az eredményeim, akkor mi van? Nem tudok soha menni főiskolára? :)

Költségtérítésest néztem ki, meg levelezőt, csak így tudom majd megoldani munka meg gyerek mellett.

2011. aug. 4. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Az,hogy régebben érettségiztél az nem akadály.Átszámítják a jegyeket százalékokra és te a legmagasabb százalékot kapod.Pl..5=100%,4=79%,3=59%

Általában 200 pont kell minimum a bekerüléshez.Mennyire gázak a jegyeid?Ha csupa 2-es,akkor tényleg nincs esélyed.DE:újra érettségizhetsz bármikor,bármiből.Kinézel egy szakot,megnézed mik a felvételi tantárgyi követelmények(ált.2 tantárgy) és azokból újra levizsgázol.

2011. aug. 4. 14:20
 2/7 A kérdező kommentje:

töri,matek 2-es :(

de angol 4-es :)

gazdálkodási lenne, mivel ebből már van szakmám, jórészt ebben dolgoztam, és szeretnék is a jövőben.

2011. aug. 4. 14:28
 3/7 A kérdező kommentje:
mondjuk töriből szívesen vizsgáznék újra, azt hogyan? bemegyek egy iskolába, és mondom, hogy 1 db tantárgyból szeretnék újraérettségizni??
2011. aug. 4. 14:32
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

Jóformán igen. Most ősszel hirtelen érettségizned durva lenne szerintem, úgyhogy majd a tavaszi rendes érettségit ajánlom. A legegyszerűbb a régi sulidhoz visszamenni, de az illetékes kormányhivatal is megszervezheti helyetted az egészet, ha gondolod. Részletesen itt olvashatsz a jelentkezés módjairól. [link]

Piros kezet kérek, kösziii :)

2011. aug. 4. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
236 pontot számoltam neked.Nézd meg a felvi.hu-n,hogy a kiválasztott szakodnál mennyi volt a minimum pont.Ha sokkal több,akkor tényleg csináld meg újra valamelyiket.Egyszerűen besétálsz egy középiskolába,megkeresed az igazgatót,ő majd eligazít.A legjobb,hogyha levelező,vagy esti képzésben lévő érettségit választasz.Esetleg van valamilyen nyelvvizsgád,vagy OKJ-d lehet azokat is hozzá lehetne adni pluszpontnak.
2011. aug. 5. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:most vettem észre,hogy írtad,van kisgyereked.Ha a felvételikor Tgyás-on,Gyeden,Gyesen vagy kapsz plusz 40 pontot!
2011. aug. 5. 13:56
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

igen van egy kisgyerekem, még gyesen vagyok vele, és 200 pont volt a határ a szakomon, úgyhogy megpróbáltam a pótfelvételit! :)))

remélem sikerül!!!!!!!!!!!!

2011. aug. 18. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!