Mi történik akkor ha nem arra az egyetemre vettek fel amire szerettem volna menni, de felvettek? Jövőre tudok megint felvételizni? Ha igen, hogyan?
ugyan így mint most.
Addig újraérttségizhetsz, hogy több pontod legyen, vagy csinálhatsz egy nyelvvizsgát valamiből. egy év alatt h nem csinálsz mást meg lehet csinálni. De ne lébecolj egy egész évig mert aki így tesz nem nagyon szokott visszamenni tanulni. persze vannak kivételek
Először is leülsz és gondolkodsz: el akarod kezdeni azt a szakot, ahová felvettek? Amennyiben igen, nem nehéz a dolog: elmész, beiratkozol, felveszed a tárgyaidat és tanulsz. Ha nem, két lehetőséged is van:
1. beiratkozol és passzív félévet kérsz (halasztasz). Erre nem biztos, hogy minden egyetem ad lehetőséget, meg kell kérdezni. Az egy-két passzív féléved alatt van lehetőséged OKJ-s tanfolyamra járni (lehet, hogy pluszpontot ér, pontosan nem tudom), újra érettségizni és nyelvvizsgázni.
2. nem iratkozol be, hanem elvagy magadnak. Ekkor is ugyanúgy megvan minden lehetőséged, hogy több pontot szerezz. Nálunk a gimiben az ilyeneknek ajánlották az ötödévet, ahol valami turisztikai OKJ-s képzés folyt, viszont középiskolai hallgatói jogviszonyban maradt az ember és ingyen érettségizhetett, illetve - mivel úgyis iskolán belül volt - volt lehetősége bejárni órákra az alsóbbévesekhez, ahol ismételhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!