Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi történik akkor ha nem arra...

Mi történik akkor ha nem arra az egyetemre vettek fel amire szerettem volna menni, de felvettek? Jövőre tudok megint felvételizni? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
2009. aug. 2. 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:

ugyan így mint most.

Addig újraérttségizhetsz, hogy több pontod legyen, vagy csinálhatsz egy nyelvvizsgát valamiből. egy év alatt h nem csinálsz mást meg lehet csinálni. De ne lébecolj egy egész évig mert aki így tesz nem nagyon szokott visszamenni tanulni. persze vannak kivételek

2009. aug. 2. 14:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Először is leülsz és gondolkodsz: el akarod kezdeni azt a szakot, ahová felvettek? Amennyiben igen, nem nehéz a dolog: elmész, beiratkozol, felveszed a tárgyaidat és tanulsz. Ha nem, két lehetőséged is van:

1. beiratkozol és passzív félévet kérsz (halasztasz). Erre nem biztos, hogy minden egyetem ad lehetőséget, meg kell kérdezni. Az egy-két passzív féléved alatt van lehetőséged OKJ-s tanfolyamra járni (lehet, hogy pluszpontot ér, pontosan nem tudom), újra érettségizni és nyelvvizsgázni.

2. nem iratkozol be, hanem elvagy magadnak. Ekkor is ugyanúgy megvan minden lehetőséged, hogy több pontot szerezz. Nálunk a gimiben az ilyeneknek ajánlották az ötödévet, ahol valami turisztikai OKJ-s képzés folyt, viszont középiskolai hallgatói jogviszonyban maradt az ember és ingyen érettségizhetett, illetve - mivel úgyis iskolán belül volt - volt lehetősége bejárni órákra az alsóbbévesekhez, ahol ismételhetett.

2009. aug. 2. 15:44
 3/3 anonim válasza:
Én ugyanebben a helyzetben vagyok. Sajnos nyelvvizsgát már nem tudok tenni, az emelt meg szóba se jöhet. Úgy gondoltam, hogy elég lesz oda a pontom ahová szerettem volna, hogy fel vegyenek, +60 ponttal több pontom volt, mint az előző évi ponthatár minimuma, de sajnos nem lett elég, ezért csak a második helyre vettek fel... (ami nem igazán a szívem csücske) De, úgy gondoltam, hogy elkezdem most szeptemberbe ezt a "második helyes" dolgot, mert mi a garancia arra, hogy ha itthon is maradsz és mondjuk csinálsz +1 nyelvvizsgát(ami +35 pont) vagy 1 emelt szintű érettségit, amit ha maxosra írsz akkor (+40 pont) nem fog többet emelkedni jövőre az adott szak pontszáma... Nekem idén az első helyen +69el volt több mint előző évben, második helyen 93-al, harmadik helyen több mint száz ponttal... és hangsúlyoznám, hogy egyik se népszerű szak és nincs benne a felvi által meghirdetett legnépszerűbb szakok listájában, pedig az első helyen... 4szeres túljelentkezés volt... Úgyhogy, szerintem, gondold meg nagyon, ha állammira vettek fel idén, hogy érdemes-e itthon maradnod egy évet... Számolgass legjobb esetben mennyi pontot nyerhetsz vele, ha még összehozol egy nyelvvizsgát vagy egy emeltet... De, azt is fontold meg, hogy nem tudhatod mennyit fog emelkedni, jövőre a ponthatár, pláne ha az idei statisztikát veszed alapul, és ha jövőre se vesznek fel, akkor már két évet... elbaszarintottál, ha csak nem adod be pótfelvételi keretében költségtérítésesre...
2009. aug. 2. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!