Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakos tanár lennél?

Palika1994 kérdése:

Milyen szakos tanár lennél?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves vagyok, 2 év múlva fogok érettségizni, bár még "messze" van a 2 év de már tudom, hogy tanárnak akarok menni. Viszont azt, hogy milyen szakosnak azt még nem tudtam eldönteni:)Tudom, hogy nem keresnek "jól" a tanárok és lenézik sokan ezt a szakmát, de engemet ez nem nagyon izgat:) Arra lennék kíváncsi "ha te" tanárnak tanulnál, milyen szakos lennél? és kérlek indokold is a választ ( ha lehet! ) Szerintetek melyik szakkal lehet legkönnyebben elhelyezkedni? Te hol tanítanál szívesebben (általános,középiskola) ? A 2011-es felsőoktatási eredmények alapján több mint 1100-an választottak mesterképzésként a tanárt:( Soknak tűnik, mégis sok úgymond "hiányszakma" van matek,fizika,kémia,informatika tantárgyakból:) Tanárnak elmenni tanulni ebben az időben egy nagy kihívás.) Munkalehetőségről annyi a véleményem, hogy jelenleg kb. 650 ( közigállás.hu oldal alapján ) tanárt keresnek :) Köszönöm a válaszokat, biztos sokat tudtok segíteni:)
2011. aug. 2. 22:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Matek/Fizika/Informatika ez igy egyben, a leginkább keresett és a legjobban megfizetett tanárok, továbbá akárhogy is sirnak, nem kis pénzeket akasztanak le a fusiba tartott magánórák után.
2011. aug. 2. 22:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én biológia meg vmilyen más szakosnak mennék, mivel biológia szakra járok, ez érdekel. De nem akarok tanár lenni, mert keveset keresnek. Amúgy én csak középiskolába vagy gimibe tanítanék
2011. aug. 2. 22:11
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg azért is "hiányszakma" mert senki sem csinálja állami fizetésért, hanem inkább 3x annyiért tartanak magánórákat, felkészitő tanfolyamokat stb.

Mindig nézd a mérleg másik oldalát is!

Nem feltétlenül jelent előnyt az ha valami hiányszakmaként van hiresztelve, szóval ez nem jelent semmit.

2011. aug. 2. 22:12
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Énektanár lennék, mert zenészként ez testhezálló :)
2011. aug. 2. 22:23
 5/16 anonim ***** válasza:

Én magyar+angol vagy valamilyen más idegen nyelv. Azért, mert miközben készültem a magyar emelt érettségimre akkor jöttem rá, hogy tulajdonképp milyen érdekes,jó tantárgy, csak Xarul tanították nekem. Az angolt, illetve nyelvet pedig azért, mert szerintem izgalmas órákat lehet tartani érdekes feladatokkal.

Elhelyezkedni pedig valóban a matek/fizika, azaz reál irányban lehet... Viszont nyelvvel meg elmehetsz nyelviskolába + fogadhatsz magántanulókat, és ez azért anyagilag nagyon megéri.

2011. aug. 2. 22:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
én földrajz/történelem szakos lennék és azért, mert ezekből vagyok a legjobb (és ezek érdekelnek). Matek+nyelv szak szerintem a legjobb párosítás, mert ezekből járnak rengetegen külön tanárhoz, viszont ilyen szakpárral nem sok iskola keres tanárt.
2011. aug. 2. 23:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Én matekot, mechanikát tanítanék szívesen középiskolában. Reál beállítottságú vagyok és a nagyobb gyerekekkel jobban kijövök, a picik nyelvén nem mindig értek. :)

Tanárnak most inkább kémia, fizika, biológia tanárnak lenne érdemes elmenni...

2011. aug. 2. 23:41
 8/16 anonim ***** válasza:
Olasz-orosz, és valószínűleg leszek is. :D Az olasz a szívem csücske, mindenképpen olaszt fogok egyetemen is tanulni, az orosz irodalom és kultúra pedig nagyon megfogott. Ezt a kettőt tudnám olyan lelkesen előadni, hogy az átragadjon másokra is, és megkedveljék! :)
2011. aug. 2. 23:54
 9/16 anonim ***** válasza:

Történelem és Testnevelés tanár lennék,mert nagyon szeretem ezt a 2 tárgyat.

Általános Iskolában tanítanák szívesen.:)

Keresett: Matek,fizika,kémia tanár

13/f

2011. aug. 3. 00:55
 10/16 anonim ***** válasza:
Magyar-angol szakos tanár leszek, de ha keresettet akarsz, valami reált kombinálj nyelvvel. :)
2011. aug. 3. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!