Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakmát érdemes tanulni...

Milyen szakmát érdemes tanulni a mai világban?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
41%

Ez az ezredik ugyanilyen kérdés.

Nehéz lenne visszaolvasni?

2011. júl. 30. 20:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Olyat, amivel tudsz boldogulni, nem pedig szülői nyomásra kell egy egyetemre menni, bölcsész- és gazdasági karokat megtölteni, vagy azért, mert a többi haver is ott van, ráadásul úgy, hogy azt sem tudod, mit szeretnél, és az egyetemen végig azt kérdezgeted "mit lehet ezzel kezdeni?".

Magadért kell tanulnod, amikor tudod, mi a célod. Elmehetsz ápolónak; biztosan lesz munkád, de olyan ,amit senkinek sem kívánok. Ettől függetlenül valaki még örömét lelheti benne. Menj gépi forgácsolónak; aki ért, megél belőle, aki nem, csak szapulja az országot, hogy itt már senkit nem fizetnek meg. Végletekig sorolhatnám.

Nem alapból az a baj, hogy ebből vagy abból sok van. Vannak hiányszakmák mind szakmunkások, mind diplomások közt. A probléma az, hogy nem tudják az emberek, mit akarnak, nem ismerik a készségeiket. Mindez főleg a szülők hiábja, akiknem ébresztik öntudatra a gyerekeket a jövővel kapcsolatban, csak cseszegetni tudják őket, ráadásul mindeneki odavan, ha már akár egy évvel később kezded az egyetemet.

Remélem, ez valahol válasz volt a kérdésedre.

2011. júl. 30. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:
írd már be abba a rohadt keresőbe, vagy mikor kiírod a kérdés, kattints a kiadott kérdésekre, mert már kétszázhuszhat ugyan ilyen kérdés van
2011. júl. 30. 20:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha unod a kérdést nem muszáj válaszolni!
2011. júl. 31. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Neked meg nem muszáj feltenni ezredjére is -.-"
2011. júl. 31. 14:21
 6/7 anonim válasza:
A 20:12-kor válaszolóval teljes mértékben egyet értek. Magadért tanulsz, és ahogy látom az ismerőseimet, a híreket, meg ahogyan a saját bőrömön tapasztalom, találd meg azt, ami érdekel. Persze, ez elég nehéz, nem is megy mindenkinek egyből. Én pl. két éve érettségizem, egy évig tanultam bölcsész karon céltalanul,az elmúlt évet pedig kenyérkeresőként töltöttem. Írnom sem kell, hogy nehezen ment el az év, de meg volt az értelme, mert nem egy érettségizett fiatal naivságával nézek a jövő elé, és jelentkeztem egy olyan egyetemi szakra, ami tényleg érdekel, mert valójában mindig is érdekelt, csak nem vettem róla tudomást a szülők barátok befolyásolása, és a saját idealizmusom miatt. Persze, lehet támadni a véleményem, de tényleg nehéz reálisnak lenni, főleg úgy, hogy a közvetlen környezeted ezer és ezer elvárással él veled szemben. Csak mélyen magadba kell nézni, és meg lesz a válasz.
2011. aug. 3. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha lennének értelmes, elfogadható, kielégítő válaszok a kérdésre, akkor valóban nem kellene ezredjére is kiírni, de mivel nem voltak (nem az itt válaszolókra gondolok), ezért ki kell írni! Nem kell felháborodni, a kérdésre kell válaszolni. Bocsánat, hogy én nem ezt teszem, de én is valami hasonló kérdést írtam ki az imént.
2011. aug. 17. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!