Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki volt olyan helyzetben hogy...

Ki volt olyan helyzetben hogy orvosira ment volna de már dolgozott más területen?

Figyelt kérdés

Szeretném kikérni a véleményetek egy olyan témában, amiben esetleg már más is volt. 25éves vagyok, diplomával, középfokú nyelvizsgával rendelkező. 3éve dolgozom. Viszont nagyon szeretnék az orvosi egyetemre jelentkezni, mert úgy érzem ez az álmom és ezzel szeretnák foglalkozni.

Szerintetek késő már?

Ha valaki volt ilyen helyzetbe hogy oldotta meg az anyagi részét?

Ha már van egy diplomám tényleg csak költségesre vesznek fel?

Persze biosz és kémia érettségit még le kell tennem, mert sajna nem ezek voltak a választottak annak idején. Bárki véleményét szívesen veszem. Aki "idősebb" (nem 18) de oda jár az orvosira annak is!

Előre is köszönöm Mindenkinek!!

2011. júl. 26. 13:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem késő. Rengeteg ember van orvosin, akit nm vettek fel elsőre, vagy csak vmi miatt később kezdte.

Viszont tuti, hogy csak költségesre vesznek fel, ha már van diplomád. És ugye a költséges majdnem egy millió/félév.

Ha van rá keret, és ez az álmod, próbáld meg.

2011. júl. 26. 13:13
 2/12 A kérdező kommentje:

nagyon köszi a választ:)

Én is úgy gondoltam hogy nem lenne még késő (talán) és mindent meg is tennék érte...

Viszont a pénz...annyira azért nem állunk jól....átlag felett vagyunk talán egy picit...de fél év egy milla (sajna ezt én is láttam) nem menne...:((

2011. júl. 26. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sem késő!

De ha az előző diplomád államin szerezted meg, akkor valóban csak a költségtérítéses marad!

2011. júl. 26. 13:52
 4/12 A kérdező kommentje:

De aranyosak vagytok:)

Sajna csak fél évem volt költséges mert jó volt a tanulmányi átlagom és átvettek államilagra..ami akkor viszont jól jött...

Olvastam itt hasonló kérdésre válaszokat és valami olyat is írtak hogy valamennyit támogat az állam, kb.14 félévet (belevesznek bukásokat is...tehát ha mondjuk nekem 2,5 év volt államis akkor abból lejön ez az idő, de a többi lehet állami....gondolom akkor ez így nem igaz..?:(

2011. júl. 26. 14:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Dehogynem ez pontosan így van! Ha te 5 félévig voltál államis akkor 14 félévből lejön az 5 és marad 9 féléved. Vagyis az utolsó 3 éved kell majd fizetned, ami azért így se kevés....
2011. júl. 26. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem. Ha megvan a diplomája, akkor már nem használhatja fel a többit úgy tudom. De meg kellene érdeklődni vhol. Felvinek biztos van vmi infó vonala, vagy akár az oktatási miniszériumnak. Jobb utánajárni, mint másokra hallgatni:)

Én pl. olyat is hallottam, hogy azt is meg lehet csinálni, hogy az előző szakodat kifizeted, és akkor lehetsz államis. De hogy igaz-e...fene se tudja.

Kérdezz utána, az a biztos.

2011. júl. 26. 14:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Azért nem adom fel...:)

Mindenképp utánajárok..:)

Igazából csak emberek tanácsára, "visszaigazolására" vagyok kíváncsi...vagy akik hasonló helyzetben vannak, voltak...

Olyan jó lenne ha összejönne...!!

Köszönöm a válaszokat!!:)

2011. júl. 26. 14:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Ezek szerint én leszek a gonosz manó, akit mindenki le fog hurrogni, mert én azt tanácsolom ne vágj bele. Amúgy tényleg úgy van, hogy ha már VAN diplomád, akkor senkit nem izgat elvileg hány támogatott féléved marad, azok a süllyesztőbe mennek. A második diplomáért mindenképp fizetni kell. Csoda nem fog történni, úgyhogy azt a 12milliót (ha nem csúszol) súlyosan ki kell perkálni. Ebből lehetne már egy kis lakásod, kocsid... Emellett azért sem tanácsolnám, mert te is tudod, hogy az orvosi 6év. 25 évesen, vagy legalábbis pár év múlva biztos, hogy már szeretnél családot, arra emellett az egyetem mellet biztos, hogy semmi időd nem lenne. Emellett a családalapításhoz anyagi függetlenség se árt, de így még minimum 6évig valakire utalva leszel pénzügyileg, hogy finanszírozza a dolgaid, ami ennyi idősen (valljuk be), nem feltétlen egészséges. Legalábbis én pl. 28éves fejjel nem bírnám, ha még mindig édesanyámtól kellene pénzt kérnem egy mozira vagy bármire. De persze nem vagyunk egyformák. Ha neked ennyi áldozat mellett is ez kell, csináld.
2011. júl. 26. 14:49
 9/12 anonim ***** válasza:
ha van már diplomád, akkor mindegy, hogy mennyit használtál el, már csak fizetősre mehetsz, úgy tudom. És igen, Pesten 1,2 millió körül van / félév. És papíron 12 félév (gyakorlatban több szokott lenni), szóval nem kis összeg. Amúgy nem késő egyáltalán, mindig vannak olyanok az évfolyamon, akik idősebbek, nálunk is van 37, 32, 28 éves. Nem ez az átlagéletkor, de azért előfordul :) (SOTE)
2011. júl. 26. 14:50
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves gonosz manó:)

Nem volt gonosz egyáltalán amit írtál...sőt...sajna tudom én is hogy ez a realitás talaja..:(

Van kocsim is, meg lakásom is...:) hál' Istennek....

igazából a páromra lennék utalva, akit cseppet sem érdekelne hogy én előre szeretném vinni a céljaimat...persze jó értelemben írtam a "nem érdekelné" szót.

Ami minket zavar hogy ha (talán még meg is élnénk az Ő fizetéséből---ami engem kimondottan zavarna)fel is vennének sajna nem állunk azért a milliomosok kategóriájában...tehát a félévek nagyon sokba kerülnek..:(

2011. júl. 26. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!