Megoldható, hogy így tanuljak tovább?
Figyelt kérdés
Most vagyok 20 éves és szeptemberben kezdek a fősulin egy felsőfokú OKJ-s képzést. (2éves)
Ezt elvégzem de nem teszek le nyelvvizsgát így nem lesz meg róla a papírom.
Ezután elvégzek egy sima OKJ-t majd leteszem a nyelvvizsgát így mind a két szakmám meglesz ingyen.
A nyelvvizsga és az OKJ + pont a felsőoktatásban és így meglesz az elegendő pontszám ezek után 25 évesen mehetek államilag finanszírozott egyetemi/főiskolai képzésre ha megvan a kellő pontom és van még felhasználható félévem?
Előre is köszi a válaszokat!
2011. júl. 24. 12:20
1/6 anonim válasza:
Én nekem 2 OKJ-s szakmám van, és semmit sem ér. Nem pazarold az idődet az OKJ-s szakmákra, mert szinte lehetetlen elhelyezkedni velük. Rögtön menj a felsőoktatásba, amíg nem teszik tönkre!
2/6 anonim válasza:
Na megint itt tartunk. Sosem fogom megérteni, hogy miért kezelik a hülyék az OKJ-t is meg a diplomát is valami egyöntetű masszaként. Fogjátok már fel, hogy a szak sokkal jobban számít, mint hogy OKJ vagy diploma. Egy programozó OKJ-val háromszor-négyszer annyit kereső állást lehet kapni, mint egy kommunikációs mesterdiplomával.
3/6 anonim válasza:
Talán azért, mert nem megfelelő a tájékoztatás. Én ha tudtam volna, hogy semmi értelme nem lesz az OKJ-s papírt szereznem elég jó műszaki szakmában.
4/6 anonim válasza:
Szerintem ha az ingyenesség a lényeg, akkor ne a nyelvvizsgát halaszd, mert attól, hogy az nincs meg, még abszolválsz (lezárod a szakodat), és szerintem nem lesz ingyenes a 2. okj. Szóval én a helyedben a 2.at elkezdeném jövőre, párhuzamosan az 1.vel. És így még időt is nyersz.
5/6 anonim válasza:
Nem lesz ingyenes a második. Miért vannak ilyen hülye emberek, akik nem tudják felfogni h az állam csak az elsőt fizeti??? Istenem.
6/6 anonim válasza:
Az OKJ bizonyítványhoz nem kell nyelvvizsga.
vagy rosszul tudom??
Nekem anélkül is van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!