Minek tanuljak tovább?
Szeretem a németet és a földrajzot. Nem tudom hogy mit tanuljak gimnázium után. A német miatt gondoltam a germanisztikára, de a történelem és a magyar nem nagyon megy és nem is érdekel igazán. Földrajzon is gondolkodtam, de nem tudom hogy azzal hol tudnék majd elhelyezkedni. Esetleg van olyan OKJ-s tanfolyam ahol valamelyik tantárgy az alapja lesz a szakmának? Vagy egyetemen milyen szakot ajánlanátok még ezeken kívül?
Köszi a segítséget és a tanácsokat! :)
Jobban teszed, ha érettségi után szépen elmész melózni. Akárhová, lényeg, hogy megtudd, mi is az a munka.
Nem egy munkanélküli ismerősöm van, aki a hasonló kérdéseket komolyan véve, otthon ül 30 évesen 2 diplomával, és nulla munkatapasztalattal. 120-ezer Forintért, nem mennek el dolgozni, mondván "nem ezért tanultam 12-évig", komolyabb állást pedig nem kapnak, mert nincs semmi tapasztalatuk...
Ha a te szüleid is meg tudják ezt finanszírozni, akkor nyugodtan tanulhatsz, amíg ők élnek, de ha rám hallgatsz, akkor belekóstolsz a nagybetűs "munkás" életbe, és csak azután, az mellett kezdesz bele a továbbtanulásba. Ha belegondolsz, ennek több előnye is van, például rengeteg kapcsolatot tudsz majd kialakítani munka téren, nagyon sok új tapasztalattal bővülsz az élet minden területén. Ezeket a dolgokat ne várd, hogy majd az iskolában megtanítják.
Ki tudja, lehet később rájössz, hogy már nem is érdekel téged a földrajz, meg a német, szeretnél inkább az angollal és a szállodaiparral foglalkozni...
Röviden összefoglalva, ha nem akarod boldogítani a szüleidet még jó pár 10 évig, akkor nézz valami állást, valami egyszerűt, így neked is lesz pénzed, és nekik is tudsz majd segíteni picit. A továbbtanulást pedig bízd a jövőre.
"A puding próbája az evés"
Legjobbakat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!