Minek tanuljak tovább?

Figyelt kérdés

Szeretem a németet és a földrajzot. Nem tudom hogy mit tanuljak gimnázium után. A német miatt gondoltam a germanisztikára, de a történelem és a magyar nem nagyon megy és nem is érdekel igazán. Földrajzon is gondolkodtam, de nem tudom hogy azzal hol tudnék majd elhelyezkedni. Esetleg van olyan OKJ-s tanfolyam ahol valamelyik tantárgy az alapja lesz a szakmának? Vagy egyetemen milyen szakot ajánlanátok még ezeken kívül?

Köszi a segítséget és a tanácsokat! :)

2011. nov. 3. 11:24
 1/2 anonim válasza:

Jobban teszed, ha érettségi után szépen elmész melózni. Akárhová, lényeg, hogy megtudd, mi is az a munka.

Nem egy munkanélküli ismerősöm van, aki a hasonló kérdéseket komolyan véve, otthon ül 30 évesen 2 diplomával, és nulla munkatapasztalattal. 120-ezer Forintért, nem mennek el dolgozni, mondván "nem ezért tanultam 12-évig", komolyabb állást pedig nem kapnak, mert nincs semmi tapasztalatuk...

Ha a te szüleid is meg tudják ezt finanszírozni, akkor nyugodtan tanulhatsz, amíg ők élnek, de ha rám hallgatsz, akkor belekóstolsz a nagybetűs "munkás" életbe, és csak azután, az mellett kezdesz bele a továbbtanulásba. Ha belegondolsz, ennek több előnye is van, például rengeteg kapcsolatot tudsz majd kialakítani munka téren, nagyon sok új tapasztalattal bővülsz az élet minden területén. Ezeket a dolgokat ne várd, hogy majd az iskolában megtanítják.

Ki tudja, lehet később rájössz, hogy már nem is érdekel téged a földrajz, meg a német, szeretnél inkább az angollal és a szállodaiparral foglalkozni...

Röviden összefoglalva, ha nem akarod boldogítani a szüleidet még jó pár 10 évig, akkor nézz valami állást, valami egyszerűt, így neked is lesz pénzed, és nekik is tudsz majd segíteni picit. A továbbtanulást pedig bízd a jövőre.

"A puding próbája az evés"

Legjobbakat...

2011. nov. 6. 09:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem amit mondasz, viszont 1 év múlva elvégzek egy gimnáziumot és kapok egy érettségit. Semmit nem érek vele. Elmennék én OKJ-s képzésre is,nem feltétlenül az egyetemekben gondolkodok. Csak nem tudom, hogy milyen szakmát tanuljak. Természetesen szeretnék dolgozni,és nem x évet tanulni, hogy utána ne legyen munkám. De ahhoz viszont kell egy szakma. És ezt nem tudom eldönteni. Azért írtam le, hogy ez érdekel, hogy hátha van valami olyan ami valamelyikhez kapcsolódik.
2011. nov. 7. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!