Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pls help, Hol tanuljak tovább...

Pls help, Hol tanuljak tovább gimi után?

Figyelt kérdés

Már megbántam, hogy gimnáziumba mentem, hiszen itt max. érettségit és nyelvvizsgát fogok szerezni, míg egy szakmunkás havi 30-40000 ft ösztöndíjat kap, majd utána vígan elhelyezkedhet és dolgozhat.

Jól tanulok, 4eseim 5öseim vannak, most vagyok 11.es. De fogalmam sincs, hogy a főiskolai képzések nevei mit takarnak, el lehet-e helyezkedni azzal diplomával valahol is.

Szeretem a természetet, állatokat, szeretek horgászni (xd) sportosnak is hiszem magamat. Annyira nem vagyok a szavak embere, de ezen még lehet változtatni :) Matekot nem sorolnám az erősségeim közé, angol viszont elég jól megy. Viszont sajnos nem tudom, hogy mi is érdekelne igazán, szívesen fogadnék néhány tanácsot.

Nagyon szépen köszönöm előre is!

2011. okt. 15. 18:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Először is döntsd el kell-e neked fősuli/egyetem vagy nem. Diplomával el lehet helyezkedni ha olyan szakot végzel. Manapság egy bölcsésszel/jogásszal nem sokra mész hiszen telített szakmák. Ha maradsz a diploma szerzésnél akkor mindenképp matekból érdemesebb feljebb jönnöd egy kicsit, ha el is akarsz helyezkedni. Mérnöki szakokkal könnyebben el lehet munkát találni de jó esélye van a természettudományi szakoknak is (elsősorban vegyész/kémia/biológia, de egy geofizikával/hidrogeológiával is szép jövőt alapozhatsz meg magadnak). Amennyiben szakmát akarsz tanulni ugyan ez a helyzet. A lényeg h szeresd csinálni s legyen igény arra amihez értesz.
2011. okt. 15. 23:18
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

Ezekkel én is nagyjából tisztában vagyok. Mérnök nem hiszem, hogy nagyon esélyes lenne, esetleg valami természetvédelemmel kapcsolatos dolog van, ami keresett?

2011. okt. 16. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!