Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri a MÜTF-re jelentkezni?

Megéri a MÜTF-re jelentkezni?

Figyelt kérdés
Jól hangzik, hogy le lehet dolgozni a tandíjat (mivel nem szeretnék olyan sok hitelt felvenni), így a pótfelvételi során lehet, hogy ezt a sulit jelölném meg, de sajnos nem sok információm van erről az iskoláról. Ti tudtok valamit mondani róla? Oktatás, tanárok, Budapesti tagintézmény milyen?
2011. júl. 23. 23:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalatom nincs, de egy barátom oda jár nemzetközi gazdálkodásra (ha jól tudom a szak nevét). Amit én látok: nem szakad meg a tanulásban, nem nagyon jár be órákra (nincs is neki túl sok), ennek ellenére meg van a 4-es átlaga, vizsgaidőszakban alig tanul, a puskagyártás veszi el a legtöbb idejét, ugyanis puskázni szinte az összes tanárnál pofátlanul lehet.

Én semmi esetre sem ajánlom, bár ha az imént leírtak téged csábítanak, akkor hajrá!

2011. júl. 24. 00:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Az oktatásról már az előttem lévő mindent leírt, sok mütfös ismerősöm van, mert a városban van a suli... Nos nemsok jó. Ha fogalmazhatok kicsit gonoszan, ide veszik fel tőlünk a legalja embereket...

Tudtommal a budapesti tagintézménye kezd nagyon kiszorulni a BKF és BGF miatt.

2011. júl. 24. 01:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Én a MÜTF tatabányai tagozatán végeztem, igaz államilag finanszírozott képzésen, gazdálkodási és menedzsment szakon. Az első válaszolóval vitatkoznék egy kicsit. Én mindig, minden tantárgyra folyamatosan készültem, mégsem volt könnyű összehozni egy 4,5 feletti átlagot. Puskázásról, követelményekről annyit, hogy a velem egyszerre kezdett hallgatók több, mint a fele lemorzsolódott (nem bírta a követelményeket, halasztott stb.), nagyon kevesen államvizsgáztunk "csúszás" nélkül. Szerintem a puskázás sem volt több, mint más intézményben. Tanárok alapvetően segítőkészek, aki jár rendesen az órákra, azokat rendszerint név szerint ismerik. Lógni szemináriumokról (és néhány előadásról) nem nagyon lehet, mivel szemináriumok esetében 3 hiányzás a megengedett, valamint nappali tagozaton nem lehetséges az óraütközés sem. Voltam néhányszor a budapesti tagozaton is, az épület és az infrastruktúra kicsit szegényesebb a tatabányainál, de el lehet viselni. Nagyrészt ugyanazok a tanárok tanítanak mindkét tagozaton. Ledolgozható tandíj viszont nem tudom, hogy működik, mivel nekem nem kellett fizetnem.
2011. júl. 24. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Jövőre ide szeretnék jelentkezni, vagyis konkrétan gazdálkodás és menedzsment szakra.. Ami viszont érdekelne, az a tesi.. Mennyire veszik durván, stb.. Nekem sajnos volt már 4 térdműtétem, és .. nagyon vigyáznom kell rá, mit hogy mozoghatok, gimiben gyógytesis vagyok, de úgy hallottam egyetemen/fősulin ilyen lehetőség nincs, szóval ja..
2011. aug. 27. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:50"!

"Utolsó" válaszoló vagyok. Ha orvosi szakvéleményed van róla, hogy nem sportolhatsz, azt el kell hogy fogadják bármely felsőoktatási intézményben. Mivel a MÜTF-ön a testnevelés kritériumkövetelmény, fel kell venni valamilyen testnevelés kurzust, majd az első órán a tanárnak vinned kell a szakvéleményt, ez alapján valószínűleg aláírja a félévedet testnevelésből.

Egyébként nekünk még 2 félév kötelező testnevelés volt, de úgy hallottam, hogy mostmár csak 1 félévet kell teljesíteni. Többfajta kurzus közül lehet választani: például foci, kosárlabda, floorball, jóga. Heti 1 óra van, a félév során 3 hiányzás megengedett. Ha valaki bejár testnevelésre, az jelenlétnek számít, tehát nem kell az embernek megszakadnia. Én első félévben jógát választottam. Nem vagyok szakértő, de szerintem ezt akár műtött térddel is végezheted, mivel nincsenek túl megerőltető gyakorlatok, mindemellett nagyon nyugtató hatású. Legfeljebb a térdet terhelő gyakorlatokat kihagyod. Második félévben lehetőségünk volt tollaslabdára jelentkezni, na az már izzasztóbb volt, azt nem javaslom sérült térddel.

Remélem, segítettem!

2011. aug. 27. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Wow, köszönöm a gyors és tartalmas választ! A jóga nagyon szimpatikus egyébként, szerintem is belefér, 1-2 gyakorlat kihagyással. Köszi a tanácsot, biztatást, mindent ;D Üdv.
2011. aug. 27. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!