Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Két év múlva pszichológia...

Két év múlva pszichológia szakra jelentkezni? Megéri?

Figyelt kérdés
1012-ben fogok leérettségizni és szeretnék pszichológia alapszakra jelentkezni Szegedre vagy az ELTÉre. Szerintetek addig csökkenteni fogják a ponthatárokat, vagy növelni? Nőni fog a jelentkezők száma? mi a véleményetek, megéri felvételizni? Kriminálpszichológus szeretnék lenni
2010. jún. 14. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Miért ne érné meg, ha az érdekel?
2010. jún. 14. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos, úgy érzem, hogy ha nem is első, de másodkézből tudok információval szolgálni. Én szintén tervezem, hogy másoddiplomaként pszichológiára megyek. Jelenleg az ELTE-n tanulok, de más szakon és karon. Van ismerős, aki a Pázmányon végzett, mint pszichológus és tőle kértem tanácsot, hogy hol érdemes tovább tanulni. Ő azt mondta, hogy az ELTE-t senki nem ajánlja, nem a színvonal miatt (mert az igényes), de az oktatás ezen a területen igen csak arra van kiélezve, hogy a végzett hallgatók később a kutatásokban vegyenek részt, tehát túl elméleti, kevés a gyakorlat. Ő többek közt a Pázmányt ajánlotta, mivel hasonlóan színvonalas és igényes a képzés, értékes a diploma, és eléggé gyakorlatias, márpedig ha nem kutatóként szeretnél elhelyezkedni, akkor ez kifejezetten előny. Tehát én mindenképpen a Pázmányt fogom választani a másoddiplomámhoz.

Hogy megéri-e? Eléggé telített a pálya, mivel úgymond "slágerszakma", azaz boldog-boldogtalan pszichológus akar lenni, így nagy a túljelentkezés és jó néhány szerencsétlennek még sikerül is végeznie, attól függetlenül, hogy nagyon nincs elhivatva a pálya iránt.

Tehát, ha te magad úgy érzed, hogy hoznál áldozatokat, gubbasztanál a könyv fölött, akár egész este (ez tapasztalat, mivel mi is tanultunk pszichológiát, nem is keveset), akkor nyugodtan vágj bele. Nem könnyű, nem egyszerű, de ha komolyan érdekel, akkor megéri.

2010. jún. 14. 19:01
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

akkor ne pszichó szakra menj. hanem az RTF-re. ott van ilyen szakirány úgytom.

nézz utána felvi-n, én ilyesmit hallottam, h BTK-n nem lehet kriminálpszichora szakosodni.

2010. jún. 14. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:
26%

Nem vettem volna észre, hogy slágerszak lenne.

Nem egyszer hallottam, hogy a kórházakban hiány van ebből.

Ráadásul ez egy szerteágazó tudomány, ezért elég sok helyre mehetsz.

Amúgy nem sok embert vesznek fel, szóval nagy telítettség nem lehet...

2010. jún. 14. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, telített, mindenki aki jó magyarból meg töriből oda vagy jogra megy.
2010. jún. 14. 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Pszichológiához inkább biosz és angol kell...

A jog telített, szóval nem éri meg.

2010. jún. 14. 22:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Tegnap 19:19-es válaszoló!

Egy ismerős mesélte, hogy mikor ő kezdte, aligha voltak az egész pszichológia szakon 50-en. Egy-két éve 100-150 a gólyák a száma. És én magam is egyre többet hallom a pályaválasztóktól, hogy pszichológia szakon tanul(na) tovább.

2010. jún. 15. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!