Ha elvégzem az ELTE-n a fizika kart, akkor mit tudok vele kezdeni?
Az első válaszolóra reagálva: szerintem félre olvastad a kérdést, nem bölcsész szakról beszélt a kérdező.
Amúgy ha komolyan gondolod a fizikát, és jól is megy, később kutatásokat is végezhetsz. Én akiket ismerek fizikusok azok mind a Cern-nél dolgoznak. Taníthatsz is akár középiskolában, vagy főiskolán.
"Taníthatsz is akár középiskolában"
Kezdő fizud 90 ezer lesz akkor. na ennyit a mekiben is megkapsz, és ott mellé naponta kapsz egy menüt is.
Fizikatanár,fizikus,esetleg elvégezhetnél később valami mérnöki szakot is.Szerintem alapszakkal lehetsz tanár simán általános iskolában,az én kémiatanárom mesterszakkal tanít gimiben,de sztem ez ott sem feltétel.Doktori címmel meg egyetemi tanár.
Azzal meg tényleg ne foglakozz,aki a mekibe szeret dolgozni...
Sok sikert:)
Na megint egy baromságdömping kellős közepébe csöppentem. Mindegy, már megszoktam itt a gyakorikerdeseken.
1. Nincs olyan, hogy fizika kar, csak fizika szak. A kar a természettudományi kar.
2. Olyanok azért ne osszák már az észt, akik még azt sem tudják, hogy fizikából MSc-t lehet kapni és nem MA-t.
Na akkor a lényeg. Elméleti fizikával csak kutatóként tudsz dolgozni, ezért megy mindenki a CERN-be. Ha az iparban akarsz elhelyezkedni, inkább menj valamilyen mérnök szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!