Az ELTE-re fizika szakirányra milyen érettségit érdemes tenni? Emelt fizika és emelt matek? Vagy bőven elég az emelt fizika és közép matek?
Ide szeretnék később felvételezni, a fizika mellé bármilyen természettudományi tantárgyból lehet a másik érettségi, de nem tudom eldönteni, hogy mit érdemesebb. Fizika emelt és matek közép szint vajon elég? Vagy emelt fizika és emelt matek lenne jobb?
Idén kell faktultációt választani, először fizika-angol-ra gondoltam. (német kéttannyelvűs vagyok, ezért szeretném az angoltudásom is fejleszteni) Ebben az esetben fizika emelt és matek középszintű érettségim lenne, ami számít. Vagy érdemesebb lenne fizika-matek fakultációt választani és fizika emelt és matek emeltszintű érettségit csinálni?
Egy szóval nem tudom, hogy szükséges lenne-e fizika szakirányra az emelt fizika mellé a matek is emelt szinten... Három faktot viszont nem vehetünk fel és nagyon sajnálnám, ha angolból bedugnának valami kezdő osztályba, mert a matekot vettem fel helyette.
Ha valaki esetleg fizika szakirányon tanul/tanult, szívesen olvasnám a tapasztalatait, hogy szükséges lenne-e a matek emelt szinten a sikeres felvételhez és persze a későbbi tanuláshoz.
Sürgős lenne... :S
Felesleges mindkettőből emelt szintet csinálnod. A pontszámok nem olyan magasak, hogy szükséged legyen rá.
De a tudásra, amit matek és fizika fakton tanulnál, mindenképpen.
Gondolom még csak 10-es vagy. Nem kell még most eldöntened, hogy miből akarsz emeltet és miből közepet. Válassz faktot, tanulj és 12-re meglátod, hogyan megy, miből érdemes emeltet.
Az első válaszolótól azért megkérdezném, mi a baja az ELTE fizikával. Több barátom van, aki ott végzett, és azóta is jó fizikus állásokban vannak. Persze kellett tanulni, de hát ez egy egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!