Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanuljak vagy ne? Itthon vagy ne?

Tanuljak vagy ne? Itthon vagy ne?

Figyelt kérdés
az idén fogok érettségizni, a barátom, akivel 1 éve együtt vagyok, most diplomázott, ő építész. Valószinű külfölödön kapna munkát, de én vagyok az egyetlen, aki vissza tartja, mivel én még csak most végzek középsuliban... a tervünk, hogy megvárja, míg leérettségizek, aztán együtt kimegyünk. csak ez azért nem jó, mert egyrészt neki boldogulnia kell itthon, ami nemigazán megy, másrészt én nem szeretnék külföldön tanulni, ha akarok egyáltalán. közgazdaság szakon vagyok, ez talán könnyebbé teszi majd az elhelyezkedésemet, de mindketten félünk, hogy tönkremegy a kapcsolatunk :S össze szeretnénk költözni, együtt tervezzük a jövőnket, csak nem találjuk a megoldást :S ha ő most kimenne, én 1 évig nem bírnám nélküle :S szerintetek?
2011. júl. 22. 18:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha valóban szereeted, akkor egy évet kibírsz nélküle. Engedd ki és tanulj tovább. Tapasztalatból mondom, soha nem szabad hagyni, hogy a magánéleted belemásszon a karrieredbe, ezt a kettőt el kell különíteni, mert rossz vége lesz. Tanulj itthon, és szünetekben találkozzatok. Ki lehet bírni, gondolj arra, hogy a katonafeleségek pl. tíz évig is csinálják, mégis kibírják..
2011. júl. 22. 18:25
 2/3 anonim ***** válasza:
sztem az alap, hogy a középiskolát befejezed. Ez ne legyen kérdés, vagy úgy menj ki, hogy tudod, hogy melyik középiskolában fogod kijárni a 4-et, és érettségizni. Egyébként azt gondolom, hogy az elsőnek teljesen igaza van: az igazi szerelem mindent kibír. Mi feleségemmel már féléve külön vagyunk havonta találkozunk. Nem ez az álomhelyzet, de ez van, és nagyon szeretjük egymást, és vágyunk a jobbra. Amúgy megértelek, hogy nem akarsz kint tanulni. Jó dolog az ösztöndíj, de egy idegen országban véglegesen... hát ti tudjátok. Mi párod foglalkozása?
2011. júl. 22. 18:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazatok van... bár elég nehéz lesz, de kibírjuk :) Köszi a válaszokat!
2011. aug. 8. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!