Mi az az orvosi biotechnológus?
nem tudom, hogy ezt olvastad-e a PTE oldalán, én ezt a felvi.hu-n találtam.
Sztem egész jól leírja:
Az okleveles orvosi biotechnológusok a biomedicinális tudományterületeken tevékenykednek, munkájuk kutatási, alkalmazási, fejlesztési és működtetési tevékenységet egyaránt magába foglalhat. A természettudományos, informatikai és orvostudományi ismereteket kombináló mesterképzés két szakirányon kínál mélyebb ismereteket, az alkalmazott bioinformatika, illetve a molekuláris biotechnológia területeken.
Az alkalmazott bioinformatika szakirányon végzettek alkalmasak biológiai rendszerek számítógépes modellezésére és szimulációjára, a számítógépes biológia és kémia eszköz- és módszertárának alkalmazására, valamint az orvosi biotechnológia területein adatbázisok tervezésére, létrehozására, kezelésére és alkalmazására. A molekuláris biotechnológia szakirányt választókat a képzés felkészíti molekuláris interakciók leírására, molekuláris és rendszerszemléletű biológiai és genetikai ismeretek biotechnológiai kutatásban és fejlesztésben való alkalmazására, biotechnológiai gyógyszerkutatási és fejlesztési tevékenységre, molekuláris diagnosztikai módszerek kifejlesztésére és alkalmazására, valamint új terápiás módszerek, illetve hatóanyagok kifejlesztésére, különös tekintettel az onkológiai vonatkozásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!