Programtervező vagy mérnök Informatikus?
Meghallgatnék mind 2 diplomás szakembert!
Pályaválasztás előtt vagyok, előre írom a felvi.hu-n a leírás többségben magas, ismeretlen számomra.
Kérdéseim:
1.Melyik keres jobban átlagosan?
2.Milyen beosztásuk lehet mindkét félnek (ezen belül magyarázattal)?
3.Mi a különbség a mérnök informatikus és a gyengeáramú villamosmérnök között?Tudtommal mindketten elektronikával foglalkoznak.
4.A programtervező informatikus a tanulmányai során a számítógép hardver részével is foglalkozik?
Nagyon megköszönném minden kommentelőnek a válaszát!
Most hogy így mindent megtudtam kissé elbizonytalanodtam az Eltében. Úgy gondolom, hogy szegeden tanulnám inkább a szakot és párhuzamosan a vele egy karon lévő mérnök informatikus képzést levelezőn.
Mellesleg tudok egy jó reklámszlogent az eltének:
ELTE IK helyett ELiTE IK
Elit jobban hangzik
Még egyszer kössz!
A gyenge áramú villamosmérnök nagyon sok matekot, fizikát tanul, és leginkább elektronikával foglalkozik.
A programtervező informatikus / matematikus szoftvereket készít (programokat ír).
Az informatikus / mérnök informatikus meg kb. mindenhez ért. Nem összekeverendő azzal, aki a pincében netkábelt kötöz, és routert szerel be. Ők a kibukott informatikusok :-) Szóval az informatikus tud készíteni digitális áramköröket, tud programozni, tud számítógéphálózatokat megtervezni, tud operációs rendszert létrehozni, egyszóval mindenhez ért. Képes orvosi berendezések digitális elektronikájától az űrahajó fúvókavezérlésén át egy traktor szoftveréig bezárólag mindent megtervezni, megépíteni, és megjavítani.
Szerintem ezutóbbi az érdekesebb. Az informatikus nem programozó. De néhányan közülünk annak mennek el, mert egyes esetekben jobban fizet (de ez sem mindig igaz).
Szóval én azt mondanám, a mérnök informatikus a jó választás, de ez nyilván egyénfüggő. Én annak tanulok, és nagyon tetszik.
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!