Programtervező vagy mérnök Informatikus?
Meghallgatnék mind 2 diplomás szakembert!
Pályaválasztás előtt vagyok, előre írom a felvi.hu-n a leírás többségben magas, ismeretlen számomra.
Kérdéseim:
1.Melyik keres jobban átlagosan?
2.Milyen beosztásuk lehet mindkét félnek (ezen belül magyarázattal)?
3.Mi a különbség a mérnök informatikus és a gyengeáramú villamosmérnök között?Tudtommal mindketten elektronikával foglalkoznak.
4.A programtervező informatikus a tanulmányai során a számítógép hardver részével is foglalkozik?
Nagyon megköszönném minden kommentelőnek a válaszát!
4.A programtervező informatikus a tanulmányai során a számítógép hardver részével is foglalkozik?
erre tudok válaszolni. prog.infóra járok. itt inkább a szoftveres résszel foglalkozunk, olyannyira, hogy a hardveres óra csak egy volt még első félévben de ott is inkább programoztunk, szóval a mérnökin szerintem több.
első kérdésre annyit mondanék: attól függ... mit akarsz dolgozni, hol dolgozol, és a legfontosabb mit tudsz, igazából egyik szak sem fog megtanítani a szakmára, itt nagyon fontos az önképzés, ami nagyon nehéz.
Továbbá lenézik az informatikusokat, nem veszik emberszámba őket, pedig akkora tudás kell ehhez, hogy nem is gondolnák a kritizálok.
Beosztásuk bármilyen lehet, lehet akár egy alkalmazott, de lehetnek akár vezető beosztású menedzserek.
3. kérdésedre nem tudom a választ.
Remélem kimerítő volt a válaszom, ha bármi kérdésed van a prog.infó szakkal írj! Tudom milyen nehéz így még pályaválasztás előtt! Ha tudok segítek!
Nagyon köszönöm!!!
Tájékozottabb lettem.
Eltén tanulsz?
Ha esetleg igen, ez esetben a szakirányokról kérdeznék.
Szoftverfejlesztő, szoftveralkalmazó,modellező szakirányok között mi a különbség?
Igen az ELTE-n. :D
A szakirány : modellező elég matekos...
B szakirány: szoftverfejlesztő .... matekos
C szakirány: szoftveralkalmazó kevésbé matekos...
én C-n vagyok.... B-n voltam ... szakirányt váltottam... :D
sok ott a matek meg az elmélet, itt több a gyakorlat, és a végén úgyis ugyanazt a diplomát kapjuk :-)
Akkor te profi lehetsz.
Te szerinted megéri az ELTE?
Én egyedül a szakirányok miatt félek.Nemtudom, hogy miket tanítanak! De én mindent szeretnék tudni, hogy jobban tudjak elhelyezkedni a munkáltatói körökben.
Szeretném tudni h melyik szakirány éri meg jobban, melyik ad több tudást?
Ja, és lécci ha tudsz valami infot h mit tanítanak a modellezőn akkor nagyon hálás lennék :)
Matek mindenhol van.
Ugyan csak elsőéves voltam, de azért felteszem, hogy a modellezőn a fizikára fekszenek rá inkább (persze, hogy kell hozzá matek), a szoftverfejlesztőn a programozásra (persze, hogy kell hozzá matek), a szoftveralkalmazón meg a gyakorlatiasabb dolgokra.
Egy utolsó kérdések lennének még.
Neked sok ez a főiskolai tanulmány, végigtudnál vinni mellette még egy ilyet párhuzamos képzéssel?
Arra gondoltam h a proginfó mellett mérnökinfóra megyek ha eljön az én időm.Mit mondasz rá?
Szerinted melyik szakirányt válasszam? Kapok a szakirányokról tájékoztatást miután felvettek?
Szerinted letehetne mindhárom szakirányt végigcsinálni a főiskolás évek alatt? Azért hogy minnél többet tudjak és jobban el tudjak helyezkedni a munka világában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!