Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programtervező vagy mérnök...

Programtervező vagy mérnök Informatikus?

Figyelt kérdés

Meghallgatnék mind 2 diplomás szakembert!

Pályaválasztás előtt vagyok, előre írom a felvi.hu-n a leírás többségben magas, ismeretlen számomra.

Kérdéseim:

1.Melyik keres jobban átlagosan?

2.Milyen beosztásuk lehet mindkét félnek (ezen belül magyarázattal)?

3.Mi a különbség a mérnök informatikus és a gyengeáramú villamosmérnök között?Tudtommal mindketten elektronikával foglalkoznak.

4.A programtervező informatikus a tanulmányai során a számítógép hardver részével is foglalkozik?

Nagyon megköszönném minden kommentelőnek a válaszát!

2011. júl. 11. 23:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
85%

4.A programtervező informatikus a tanulmányai során a számítógép hardver részével is foglalkozik?

erre tudok válaszolni. prog.infóra járok. itt inkább a szoftveres résszel foglalkozunk, olyannyira, hogy a hardveres óra csak egy volt még első félévben de ott is inkább programoztunk, szóval a mérnökin szerintem több.

első kérdésre annyit mondanék: attól függ... mit akarsz dolgozni, hol dolgozol, és a legfontosabb mit tudsz, igazából egyik szak sem fog megtanítani a szakmára, itt nagyon fontos az önképzés, ami nagyon nehéz.

Továbbá lenézik az informatikusokat, nem veszik emberszámba őket, pedig akkora tudás kell ehhez, hogy nem is gondolnák a kritizálok.

Beosztásuk bármilyen lehet, lehet akár egy alkalmazott, de lehetnek akár vezető beosztású menedzserek.

3. kérdésedre nem tudom a választ.

Remélem kimerítő volt a válaszom, ha bármi kérdésed van a prog.infó szakkal írj! Tudom milyen nehéz így még pályaválasztás előtt! Ha tudok segítek!

2011. júl. 16. 11:43
 2/22 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!!!

Tájékozottabb lettem.

Eltén tanulsz?

Ha esetleg igen, ez esetben a szakirányokról kérdeznék.

Szoftverfejlesztő, szoftveralkalmazó,modellező szakirányok között mi a különbség?

2011. júl. 18. 15:58
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen az ELTE-n. :D

A szakirány : modellező elég matekos...

B szakirány: szoftverfejlesztő .... matekos

C szakirány: szoftveralkalmazó kevésbé matekos...

én C-n vagyok.... B-n voltam ... szakirányt váltottam... :D

sok ott a matek meg az elmélet, itt több a gyakorlat, és a végén úgyis ugyanazt a diplomát kapjuk :-)

2011. júl. 20. 07:53
 4/22 A kérdező kommentje:

Akkor te profi lehetsz.

Te szerinted megéri az ELTE?

Én egyedül a szakirányok miatt félek.Nemtudom, hogy miket tanítanak! De én mindent szeretnék tudni, hogy jobban tudjak elhelyezkedni a munkáltatói körökben.

Szeretném tudni h melyik szakirány éri meg jobban, melyik ad több tudást?

Ja, és lécci ha tudsz valami infot h mit tanítanak a modellezőn akkor nagyon hálás lennék :)

2011. júl. 21. 11:32
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Matek mindenhol van.

Ugyan csak elsőéves voltam, de azért felteszem, hogy a modellezőn a fizikára fekszenek rá inkább (persze, hogy kell hozzá matek), a szoftverfejlesztőn a programozásra (persze, hogy kell hozzá matek), a szoftveralkalmazón meg a gyakorlatiasabb dolgokra.

2011. júl. 22. 02:05
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
ja, és mérnökinfó :)
2011. júl. 22. 02:05
 7/22 A kérdező kommentje:

Egy utolsó kérdések lennének még.

Neked sok ez a főiskolai tanulmány, végigtudnál vinni mellette még egy ilyet párhuzamos képzéssel?

Arra gondoltam h a proginfó mellett mérnökinfóra megyek ha eljön az én időm.Mit mondasz rá?

2011. júl. 25. 01:01
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
mérnökinfón nagyjából ugyanazt tanítják, mint progon, + mellé kell fizika - néhány plusz tárgyad lenne, pl dimat, vagy sztocha (valszám), amik amolyan tölteléktárgyak, egyébként megvalósítható, de szerintem teljesen felesleges 2-t végigvinni...
2011. júl. 25. 03:06
 9/22 anonim ***** válasza:
14%
ujra az első vagyok:) szerintem gyere ide iratkozz be, és hidd el nem fogod megbánni, nagyon jól fogsz keresni! nagyon keresik az ELTE-s programozokat :-)
2011. júl. 25. 17:38
 10/22 A kérdező kommentje:

Szerinted melyik szakirányt válasszam? Kapok a szakirányokról tájékoztatást miután felvettek?

Szerinted letehetne mindhárom szakirányt végigcsinálni a főiskolás évek alatt? Azért hogy minnél többet tudjak és jobban el tudjak helyezkedni a munka világában...

2011. júl. 26. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!