Programtervező vagy mérnök Informatikus?
Meghallgatnék mind 2 diplomás szakembert!
Pályaválasztás előtt vagyok, előre írom a felvi.hu-n a leírás többségben magas, ismeretlen számomra.
Kérdéseim:
1.Melyik keres jobban átlagosan?
2.Milyen beosztásuk lehet mindkét félnek (ezen belül magyarázattal)?
3.Mi a különbség a mérnök informatikus és a gyengeáramú villamosmérnök között?Tudtommal mindketten elektronikával foglalkoznak.
4.A programtervező informatikus a tanulmányai során a számítógép hardver részével is foglalkozik?
Nagyon megköszönném minden kommentelőnek a válaszát!
Szia ismét én. remélem minél többet tudok segíteni:P
Igen. az első félévben még nem is kell szakirányt választani, első félévben mentorod is lesz, aki majd segít, és majd fogod tudni, neked melyik szakirány való! mindegyik szakiránnyal nagyon jól ellehet helyezkedni, és magas tudásod lesz... olyan nagy lényegi eltérések nincsenek a szakirányok között...ha van még kérdésed írhatsz, esetleg jegyzeteket is tudok mutatni ilyesmi. amúgy az www.inf.elte.hu címen látsz szakirányokról tájékoztatást, tantervi hálót (2008sat nézd).
előző vagyok.. melyik szakirányt, ha nagyon jól megy a matek A szak. (ott kevés a programozás)
ha megy a matek és az prog is akkor B itt is sok az elmélet...
és ha megy a matek, de nem annyira szeretnél sok matekot, és megy a prog is akkor C
matek tudás mindenképpen kell a szak elvégzéséhez, nem is kevés... nem kell megijedni, szinte semmilyen előző tudás nem kell, mert mindent megtanítanak, elmagyaráznak....:) csak meg kell értened...idén már felvételiztél ide?
11. osztályt járom.
Megoldható az hogy mindhárom szakirányra bejárjak?
Tudom, ha elvégzem 1-el is jól járok.
De azt szeretném, hogy mindhárom szakirány benne legyen a zsebembe!Már csak a tudás miatt.
:)
Milyen módok vannak, hogy mindhárom szakirány benne legyen a bizimben diplomaosztáskor?
Nekem az a tervem, hogy ez a diploma után találjak 1 műszakit/gazdaságit is, de a proginfó diploma MINDENKÉPPEN KELL!
Nagyonköszönök mindent!
Örülök, hogy egy profitól tudom meg a számomra ismeretlen dolgokat :)
Ha 1 informatikus azt mondja "sok a fizika", én azt értelmezem, hogy sokat ülnek a gépház elött és mutatják nekik hogy ez itt a videókártya, alaplap...
A gyakorlatias dolgokon pedig azt értem, hogy ültök a gép elött és teszemazt a GÉPEN Java-t programoztok...
Gyakorlatiason, sokat ültök a gép előtt.
Felvilágostanál?
nincs fizika elte ik-n
minden szakirányon van gyakorlat meg elmélet
gyakorlaton nem feltétlen gép előtt ülünk, hanem papíron is programozunk
elméletben pedig, nem videokártyákat mutogatunk, nem ez az elmélet, hanem a programtervezés elméletét:D tanuljuk meg....
hogy később bármilyen nyelven 1-2 nap alatt megtudj tanulni,stb.
Nagyon örülök h mostantól sokmindent nem tévhitként élem meg, hála neked!
Alaposan áttanulmányoztam a szakirányokat és sírva fakadnék azért mert ha oda fogok járni akkor nem tanulhatok olyan órákat amelyek más szakirányokon vannak.
Jut eszembe, lehet felvenni órákat más szakirányokról?Vagy vannak afféle választható tantárgyak? Esetleg szakkörök? Bármiféle különórák?
Úgy tervezem, miután megkaptam diplomámat a kormánynak dolgoznék informatikai biztonság területén, mit gondolsz?
Persze én nemcsak biztonsági területen szeretnék tanulni, hanem mindent... Profi programozó, mint amilyen te is.
Te Budapesten laksz?A kollégium miatt kérdezném, h van-e, milyen állapotú, merre van(utca)?
Szia!
megint csak én, ahogy eddig is :D
igen lehet más szakirányról felvenni, de egy bizonyos mennyiség után sajnos fizetni kell, és nem is keveset.
JAVA-t C szakirányon tanítanak csak.
viszont fellehet venni, plusztárgyként ha B-n vagy, de ott JAVA helyett ADA van, felveheted, ha bírod... hidd el, ha bekerülsz ide már nem leszel olyan lelkes mint most vagy, hogy jaj persze mindent elvégzek, hidd el nagyon nehéz!
van kolesz persze, hát olyan átlagos, van jobb rosszabb.
itt tudod megnézni, nekem most nem hozza be valószínű most van a koleszfelvételi, és be van fagyva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!