Babával valóban könnyebb?
Ha semmiképp nem tudsz több pénzt szerezni akkor próbálkozz azzal hogy újraérettségizel. Vagy jobban fizető állás után nézel. Más megoldás sajnos nem nagyon van. Az első diploma tényleg ingyenes, babával vagy anélkül! Ha gyereked van, akkor a felvételinél plusz pontokat kapsz, másba nem számít bele. Esetleg gondoltál már arra hogy levelezőn végzed el a a fősulit? Lehet hogy ott alacsonyabb a ponthatár.
Sok sikert!
Atalantának hívják.
Annyiba kerül, amennyinek ki van írva, viszont ez nem ad diplomát.
Én ha pénzt adnék valamiért, akár ezért, akkor átgondolnám, hogy lenne-e értelme ennek. Érdeklődj már most sokfelé, hogy egy ilyen végzettséggel felvennének-e dolgozni. Ha ige, és találsz sok lehetőséget, akkor sanszos, hogy 2 év múlva is lesz rád kereslet. Ekkor megérné belevágni, de így vaktában, szerelemből... Nem engedheted meg magadnak. Ha tavaly előtt érettségiztél, akkor még nem lehetsz egyébként túl öreg, van rengeteg ingyenes képzés is.
A gyerkőc lányegesen többe kerül mint amennyit spórolnál.. A tanulás is nehezebben megy egy baba mellett, mert csak a mesékben alszanak eleinte 24 órából 23-at.
Ha amúgy is gyereket akartok, akkor hajrá, nem lehetetlen mellette tanulni, de lényegesen nehezebb.
Szia!
Szerintem is tényleg érettségizz le újra, a BKF-en is van államilag finanszírozott képzés. Azt nem szokták elmondani, de a tandíj összege évenként emelkedik, az inflációra hivatkozva, szóval az is megeshet, hogy az
utolsó évben már akár 300 ezer forint a tandíj. A másik rejtett költség a UV díj, ami a BKF-n 4500 FT/ vizsga/tantárgy, és hidd el, meg fognak buktatni, nem is egyszer. Félévenként kb 10-12 tárgyad lesz, és 4-5-ből biztosan meghúznak. Hidd el, tapasztalat, idejártam, turizmus-vendéglátásra.
Amúgy, nekem az utolsó évben született a babám, nem volt mellette könnyű tanulni, de nem volt lehetetlen! Csak akarni kell! :D
Egy 23 éves lány
Nem, egyáltalán nem könnyebb. Bejutni talán, meg ingyenes képzést szerezni igen, de ez csak az első lépés. Az utána következő években pedig sok-sok nehéz lépés vár.
Pl. meg kell oldani a gyermekfelügyeletet a kötelező gyakorlatok alatt. Mi van, ha épp vizsgaidőszakban betegszik meg (ami ugye, pici babáknál esélyes - kevesebbet tudsz vele foglalkozni, s máris elkap valamit) és ezért éjjel-nappal sír, te meg aggódsz? Akkor biztos, hogy ne ma tanulás lesz a legfontosabb.
A helyedben én arra koncentrálnék, hogy hova tudnék bejutni államira a pontjaim alapján - akár újraérettségizéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!