Nyelvvizsga vidéken valóban könnyebb?
Szia!
Ez max a szóbelire lehet igaz, de ez sem feltétlen. Írásbelit (szövegértés, levél, /fordítás a kétnyelvűnél/ + magnó) megadott javítókulcs alapján javítják, szóval ott nem lehet csalni a pontozásban. (A levélnél talán lehetnek elnézőbbek 1-2 dologgal, de igazából ott is konkrét pontokat adnak, ha sok a nyelvtani vagy helyesírási hiba, akkor x pontot vonnak le, ha kihagytál vmi fontos elemet, akkor megintcsak x, ha rossz a címzés, levélforma akkor megint... szóval egy rutinos javító már ránézésre tudja mennyi lesz kb :))
A szóbeli beszélgetésnél lehetnek kedvesek és esetleg nem pontoznak le, ha csak röviden válaszolgatsz, ha nem vagy túl változatos, ha sok a hibád..
Beszélj folyamatosan, nem számít ha hibásan is mondod, csak lássák, hogy mersz beszélni, akkor másképp is állnak hozzád és talán több esélyed van :)
Amúgy Pesten is lehetnek kedves vizsgáztatók, ahogy vidéken is bunkók..
Én Fehérváron vizsgáztam, nagyon kedvesek voltak, nagyon izgultam, nem vittek be a málnásba, mosolyogtak és adtak időt is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!