TELC vagy TársalKodó nyelvvizsga a könnyebb?
A TársalKodó könnyű, csak írásbelin a nyelvtani része egy kicsit nehéz, de a levélírás jó, ráadásul három lehetőség közül választhatsz. A szóbelin segítőkészek a vizsgáztatók!
Azt hiszem a TELC-nél úgy van, ha elbukod az írásbelit, a szóbelit is bukod, de a TársalKodónál nem így van!
én telcen voltam és sikerült,a szóbelin nagyon jó fejek voltak a vizsgáztatók:én voltam az egyetlen német alapfokús és így egyikükkel beszélgettem,alig bírtam az izgulástól értelmes mondatokat kinyögni,amit kinyögtem az is hibás volt, de 83%-os lett
ami az írásbeli részt illeti a társalkodó honlapon lévő sokkal könnyebnek tűnik,angol alapfokúra menő osztálytársam 90% felettire csinálta
és nem jól tudja az első,hogyha megbuksz telcen a szóbelin még ugyanúgy meg lehet az írásbelid és fordítva
Hülyeség amit az első ír. Ha az egyik nem sikerül csak a másik akkor ugyanúgy kapsz bizit arról a vizsgarészről. És ha jól tudom azt már külön is le lehet tenni és külön is vannak az árak, mint anno amikor én vizsgáztam. Nos a Telc húzós volt egy kicsit szerintem legalább is az írásbeli. Csináltam egy csomó feladatot, de azok jóval könnyebbek voltak, mint a vizsgán. De lehet, hogy ez azért is van, mert azért vizsgán mégis csak ideges vagy. Szóbelin azt hittem elbukom, mert alig bírtam kinyögni valamit, de meglett =).
Szerintem az, hogy milyen jó fejek az a vizsgáztatóktól is függ. Amikor másodjára voltam írásbelizni azt hittem leütöm a nőt aki bent volt, mert bele kötött abba, hogy nem a saját címemet írtam levélbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!