Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » TELC vagy TársalKodó nyelvvizs...

TELC vagy TársalKodó nyelvvizsga a könnyebb?

Figyelt kérdés
De ha nem tudod pontosan, akkor tapasztalatokat is szívesen fogadok. :)
2011. júl. 16. 23:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A TársalKodó könnyű, csak írásbelin a nyelvtani része egy kicsit nehéz, de a levélírás jó, ráadásul három lehetőség közül választhatsz. A szóbelin segítőkészek a vizsgáztatók!

Azt hiszem a TELC-nél úgy van, ha elbukod az írásbelit, a szóbelit is bukod, de a TársalKodónál nem így van!

2011. júl. 17. 10:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

én telcen voltam és sikerült,a szóbelin nagyon jó fejek voltak a vizsgáztatók:én voltam az egyetlen német alapfokús és így egyikükkel beszélgettem,alig bírtam az izgulástól értelmes mondatokat kinyögni,amit kinyögtem az is hibás volt, de 83%-os lett

ami az írásbeli részt illeti a társalkodó honlapon lévő sokkal könnyebnek tűnik,angol alapfokúra menő osztálytársam 90% felettire csinálta

és nem jól tudja az első,hogyha megbuksz telcen a szóbelin még ugyanúgy meg lehet az írásbelid és fordítva

2011. júl. 18. 16:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Hülyeség amit az első ír. Ha az egyik nem sikerül csak a másik akkor ugyanúgy kapsz bizit arról a vizsgarészről. És ha jól tudom azt már külön is le lehet tenni és külön is vannak az árak, mint anno amikor én vizsgáztam. Nos a Telc húzós volt egy kicsit szerintem legalább is az írásbeli. Csináltam egy csomó feladatot, de azok jóval könnyebbek voltak, mint a vizsgán. De lehet, hogy ez azért is van, mert azért vizsgán mégis csak ideges vagy. Szóbelin azt hittem elbukom, mert alig bírtam kinyögni valamit, de meglett =).

Szerintem az, hogy milyen jó fejek az a vizsgáztatóktól is függ. Amikor másodjára voltam írásbelizni azt hittem leütöm a nőt aki bent volt, mert bele kötött abba, hogy nem a saját címemet írtam levélbe.

2011. júl. 18. 20:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, írjatok még ha tudtok. Amúgy csak a középfok érdekel. :)
2011. júl. 18. 20:57
 5/5 anonim válasza:
a társalkodó (felső) simán meglett nekem, azért választottam, mert 2nyelvű nyv-t ad, de nincs benne fordítás, csak tesztes, meg levélírás. vagyis '08-ban ez volt.
2011. júl. 20. 04:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!