Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetem bölcsészkarán...

Melyik egyetem bölcsészkarán tanítják a legszínvonalasabban a magyart?

Figyelt kérdés
2011. júl. 8. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az ELTE-n. Ott van a legtöbb szakirány, neves oktatók, és dolgozathoz, kutatómunkához, forrásnak ott a Szabó Ervin ill. az Országos Széchényi Könyvtár.

Színvonalas, de kemény szak. Én szerettem mondjuk. :)

2011. júl. 8. 21:18
 2/8 A kérdező kommentje:

A pécsi egyetemről mi a véleményed? Valószínűleg vagy ide vagy az ELTE-re jelentkezek.

Köszönöm a választ. Megkérdezhetem, hogy el tudtál-e helyezkedni? Nagyon sok helyen azt olvasom, hogy nem lehet magyar szakos diplomával elhelyezkedni. (Én tanár szeretnék lenni.)

2011. júl. 8. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:

A pécsiről sajnos nem sokat tudok, de több csoporttársam is onnan jött át hozzánk, mert jobbnak találták az ELTE-s képzést.

Én végül nem a szakmámban helyezkedtem el (én is tanárként végeztem), de ezt szándékosan tettem, nem azért, mert nem kaptam munkát. Az évfolyamról - és ez szintén nagy érv az ELTE mellett - rajtam kívül 1 emberről tudok, aki nem tudott tanárként elhelyezkedni (ő is pályaelhagyó volt, jogásznak ment inkább). Azon lehet vitatkozni, hogy már csak a hírnév tartja-e fenn az ELTE-t, de az nagyon erősen fenntartja. Egy ELTE-n végzett tanár nem lesz munkanélküli, még ha humán szakos is.

2011. júl. 8. 21:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ. :) Most egy kicsit elbizonytalanítottál; eddig a pécsi egyetemet preferáltam.
2011. júl. 8. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Én Egerben az Eszterházy Károly Főiskolára járok, szintén BTK-magyar. Igaz, talán nem egy ELTE, de színvonalas az oktatás, úgy az egész iskoláról csak jót tudok mondani.
2011. júl. 9. 13:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, de Egerben nem gondolkodtam. Egyébként élvezed a tanulást?

Én már nagyon várom, de előtte dolgozok egy ideig, úgyhogy csak jövőre vagy azután jelentkezek. Most csak informálódok. :)

2011. júl. 10. 16:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Én vagyok az EKF-es lány :)

Igen, én szeretek tanulni, de szerintem erre a szakra azoknak érdemes jelentkezni, akiket tényleg mélyebben érdekel a magyar, ha igen, akkor nem lesz gond a tanulással :) Tanulni persze itt is kell bőven, vizsgaidőszakban meg pláne, de engem leköt amit tanulok.

12.-ben meg úgy voltam vele, hogyha továbbtanulok, akkor olyan szakra megyek, amit nagyon szeretek, ezért választottam ezt :) Azt, hogy tanár leszek-e,még nem tudom, hosszútávon inkább valami vállalkozásban gondolkodom, de szerintem mindenképp el lehet ezzel a diplomával helyezkedni mondjuk tanárnak. Vagy maradhatsz itt a suliban is, persze ahhoz nagyon jónak kell lenni :)

Mindenesetre a suliban a bölcsészkar tényleg kiváló, régen "tanárképzőnek" is hívták, persze ez már egy másik oktatási rendszer, most már nincs ilyen :D De ahova jártam középiskolában csomó tanár itt végzett.

A suli gyönyörűen felújított (szept.1-én lesz az új épület átadása) Eger pedig híresen szép város, "diákvárosnak" mondják :)

Remélem tudtam neked valamelyest segíteni :)

2011. júl. 10. 17:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. :)
2011. júl. 10. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!