Biológus vs. Tetováló?
Biológia szakra megyek most, ha felvesznek. Szeretem a bioszt, bár nem úgy, hogy mindenemet adnám érte, csak ez az egy volt, ami érdekelt és ebből tudok annyi pontot összeszedni, h felvegyenek.
Viszont rajzolni is 'tudok', vagyis középsuliba kezdtem el rajzolni, de csak úgy, h mindig megcsináltam a házikat, vagy ha volt bmi pályázat, akkor szólt a tanár és rajzoltam rá. Nyertem is mindig a pályázatokon. De tanulni sosem tanultam, hogy kell rajzolni, ezért fejből nem is tudok rajzolni, inkább csak grafikákat képről vagy ilyesmiről, de mindenki azt mondja elpazarolom a tehetségem, ha nem iylen irányba megyek.
Szerintetek is? Nem tudom, h valaha meg tudnék-e úgy rajzolni, mint ahogy azt egy tetoválónak tudni kell:/
Azt válaszd, amelyik felé a szíved húz.
Én fizika tagozatra jártam a gimiben, de gyerekkori álmom volt, hogy zenélhessek. Végül a zeneakadémián kötöttem ki az ELTE helyett, és a zenélésből élek (énektanár vagyok egy iskolában, emellett a zenekarommal járunk fellépni). Nem keresek túl jól, de minden nap úgy kelek fel, hogy: Végre egy új nap, amit zenéléssel tölthetek. És hihettek naivnak, vagy gyerekesnek, de hiszem, hogy egy nap elég lesz csak a zenekaromra koncentrálni, és abból is meg fogok tudni élni (magyarul: ismertek leszünk). Ha egy valamit tanultam az élettől, akkor az az, hogy mindig higgy az álmaidban, és soha ne add fel, még akkor sem, ha az egész világ ellened van!
Sok sikert a továbbiakhoz!
Gyerekem ne menj biosz szakra, ha csak nem mindent feláldozva el akarod végezni!
Legalábbis az ELTE-n iszonyatos a szóratás és nagyon sok az anyag és nagyon bunkók néha a tanárok.
Eben a félévben nem mentem szinte sehova csak otthon ültem és tanultam így lett meg minden tantárgyam és volt 10 órám. nem is tudom mi lesz ha több és fontosabb óráim lesznek:S
Az előző vagyok.
Amúgy igen is a biológus szakma igen is keresett és nagyon szép fizujuk is van.
Ha nem akarsz az egyetemről kimenni ottmaradhatsz tanítani és kutatni akkor 250 ezer nettó a zsebedbe van. És cégek bármilyen környezetvédelmi, vagy egészségügyi területen szívesen alkalmaznak biológusokat, hidrobiológia, biofizika szinte hiányszakma.
Hát Magyarországon nagy a sírás, ezzel beszélik le a konkurenciát. És tény, kapcsolat és/vagy protekció nélkül egy magyar főnök szinte soha, senkit nem vesz fel olyan munkába ahol érdemes dolgozni. Tehát a kapcsolatot nappali biosz szakon megszerezheted. Szeged ezen a szakon neked szerencsére nincs különösebb hátrányban mint az ELTE. A kutató tanárokkal jóban kell lenni.
A tetoválás megtanulást meg egy nyár alatt letudod. Az pont a másolási képességre amit gyakoroltál lapszik. Eü. része egy leendő biosz szakosnak null feladat. Ha van kedved gyakorolni mielőtt megmutatod valakinek vagy elkezdesz egy tanfolyamot. Vegyél egy erre alkalmas sminkceruzát, és kézfejre (amelyik szabad) ha nem túl szőrös fiú vagy combra, vagy lábszára rajzolva ezt is gyakorolhatod, esetleg barátnőn!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!