Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek érdemes 25 évesen...

Szerintetek érdemes 25 évesen elkezdeni az orvosit? Nem vagyok túl idős hozzá?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 25 éves vagyok, és most érkeztem el arra a pontra, hogy annyira letisztult a személyiségem, hogy rájöjjek, mi is érdekel igazán, és ez az orvosi. Szerintetek van értelme ennyi idősen még elkezdeni ? Nem vagyok túl idős hozzá? Van ismerősötök, aki hasonló cipőben jár ?A lelkesedés, kellő kitartás és szorgalom persze adott :). Még azt érdemes tudni rólam, hogy már van egy diplomám, befektetéselemző, amit a Corvinus-on szereztem, de ez a terület (értékrendjével, hangulatával, a közgazdász társadalommal stb. együtt)nem motivál eléggé, és úgy gondolom, csak nagy megerőltetések árán tudnék ezen a területen hosszú távon dolgozni. Köszi a válaszokat előre is ;)
2011. jún. 24. 04:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem csak az erős társadalmi rutinról van szó, hanem arról, hogy egy 25 év körüli embernek általában már az a célja, hogy családot alapítson, ehhez pedig az kell, hogy a saját lábán álljon, dolgozzon, pénzt keressen. De ha ennyi idősen jársz egyetemre, akkor erre nincs lehetőséged, főleg nem egy orvosi mellett. Emellett pedig a 30hoz közeledve tényleg "nem normális", hogy az embert a szülei tartják el, már pedig ha az ember nem dolgozik, akkor általában ez a szituáció lép fel. Nem elítélendő, ha az ember tanulni akar, valakinek később nő be a feje lágya, vagy csak később döbben rá, mit is akar valójában. De érdemes mérlegelni az áldozatokat, amiket az ember az álmai érdekében hoz, és hogy egyáltalán mennyire komoly az elhatározás, nem csak egy 'múló szeszély'-e. Meg általában az ember amíg fiatalabb, közelebb van a középiskolához, könnyebben tanul, ez is közrejátszhat a dolgokban bőven. Mindenesetre, ha komolyan gondolod, és megvannak a feltételeid (valaki támogat anyagilag, míg elvégzed az egyetemet, ami míg támogatottan se olcsó mulatság), akkor sok sikert!
2011. jún. 25. 11:05
 12/18 luszi85 válasza:
100%

Sziasztok! Én hasonló cipőben járok, mint a kérdező, viszont én már 27 éves vagyok, és valószínű, hogy csak 28 évesen tudnám elkezdeni az orvosit egy baba mellett. Annak ellenére, hogy sikeresen diplomát szereztem és jó állásom is van, úgy érzem, nincs meg a kellő motivációm hozzá. Mindig is orvos szerettem volna lenni már fiatalkorom óta, de a családi körülmények sajnos nem tették lehetővé. Van még négy félévem, amit az állam finanszíroz, így azt hiszem belevágok, de hogy hogyan fogom tudni befejezni azt sajnos az anyagi dolgok miatt még nem tudom. :(

Szerencsére az új felsőoktatásról szóló törvény lehetővé tette, hogy a fel nem használt féléveimet még alapképzésben (osztatlan) felhasználhassam. Legalább ez arra jó lesz, hogy megnézzem, hogy meg tudnám-e csinálni, és utána eldöntöm, hogy hogyan tovább...

2012. aug. 28. 10:44
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó!

Nekem is minden álmom az orvosi volt, sokáig azt hittem, hogy bármit feláldoznék érte. Nagy nehezen 22 évesen felvettek, az első 2 évem meglett, most megyek harmadévbe.

Még mindig nagyon-nagyon szeretnék orvos lenni, viszont nagyon sok olyan dolog van, ami miatt lehet, hogy feladnám, és van olyan is, ami miatt biztos, mert látom, hogy nem ér annyit a dolog.

Az egyik ilyen a gyerek...hidd el, nem sok időd lesz rá, a vizsgaidőszakban 6-7 hétig gyakorlatilag 0. Aztán ha ne adj' Isten nem lenne meg egy vizsgád és végigtanulhatnád a nyarat, akkor egész nyáron alig lesz időd a gyerekedre.

Ezzel nem elbizonytalanítani szeretnélek, tudom, hogy ezelőtt 3 évvel milyen ideges lettem volna, ha nekem vki ilyet ír, csak leírom, hogy az első év után nagyon-nagyon sok mindent másképp fogsz látni.

Ettől függetlenül ha úgy érzed, próbáld meg, lehet, hogy te ügyesebben be tudod osztani az időd, stb.

Sok sikert!

2012. aug. 28. 11:27
 14/18 anonim ***** válasza:
De egyébként nekem van 2 30 éves csoporttársam, az egyik fiú (férfi), a másik nő.
2012. aug. 28. 11:47
 15/18 anonim ***** válasza:
Belevágtál? :)
2015. aug. 15. 19:04
 16/18 anonim válasza:
Mi lett azóta? Nagyon érdekelne, mert én is hasonló cipőben járok/járnék! :)
2017. febr. 10. 13:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Jaj, nagyon kíváncsi lennék én is, hogy hogy alakultak a dolgok, még akkor is, ha végül nem ez lett az irány. :)
2017. márc. 13. 13:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én is nagyon kíváncsi lennék, mi történt azóta :)
2017. ápr. 22. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!