Egy negyven éves férfinek ha még nincs fősulija, érdemes elkezdeni? Levelezőn gondoltam. Van ennek díjja? Hogy van ilyenkor ez?
Ugyanúgy lehet jelentkezni, mintha 18 éves lennél! Mivel a régi rendszerben érettségiztél még lehet előnyben is vagy. Állami támogatást egy-egy képzésre ugyanúgy kaphatsz. Szerezz be egy felsőoktatási tájékoztatót, ebben minden benne van, avagy olvasgasd a felvi.hu-t. Mindent megtalálsz a jelentkezés menetéről, és arról, hogyan is működik ez az egész felsőoktatás manapság! Maga a jelentkezés 3 helyig 9 ezer Ft, ezután megjelölt szakonként plusz 2 ezer ft. Ezen felül még természetesen a diákigazolványt kell kifizetni. Ha államilag támogatott szakra nyersz felvételt, az iskoláért nem kell fizetned, ha költségtérítésesre mész, akkor nyilván szakonként változó hogy mennyit kell fizetni de 100-150 ezer alatt már nem nagyon lehet megúszni egy félévet névtelenebb főiskolán sem!
Természetesen a jegyzetek díja is a diákot terheli, de ez kibírható. Amiért még államin is fizetni kell, azok a késedelmi diák, illetve pótdíjak, pl pótvizsgákért, de ez megintcsak iskolánként, és szakonként változó hogy kell-e, ha kell, akkor mennyit kell... Amennyiben tanulsz, erre úgysem lesz szükséged!
Szerintem érdemes, főleg ha tudja, hogy többet elérhet majd vele. Levelezőn meg miért ne.
Én nappalis vagyok, de néha vannak tömbösített óráim, amiken együtt vagyunk a levelezősökkel és láttam már idősebbeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!