Valaki mesélne a pénzügyi (-számviteli) ügyintéző szakról, hogy milyen? Akár főiskolán, akár OKJ-s képzésen.
Mi alapján választottad ezt a szakmát?
Mennyire nehéz?
Milyen nyelvet tanulsz?
Megéri tanulni? Ha már végeztél, mennyi idő után kaptál munkát?
Ha kaptál munkát, hol? (nem kell konkrétan, csak hogy milyen helyen, mit kell dolgoznod)
Milyen a munka?
Esetleg még akinek van kedve mesélne róla? :)
Én még itt gyk-n olvastam, hogy ketten is számviteli ügyintéző felsőfokú szakképzést végeztek el. Az egyik egy valutapénztárban helyezkedett el. A másik nem tudom hol, de szintén talált munkát. A számviteli ügyintéző valamiért egy fokkal jobb, mint a pénzügyi ügyintéző. A sima OKJ-s pénzügy- és számvitel pedig kevesebbet érnek, mint a fent soroltak.
Mennyire nehéz? Matek kell hozzá, de nem olyan szintű lieáris algebra, mátrixok, algoritmusok meg anyámtyúkják, amiket a mérnökök vagy informatikusok vesznek. Ha az illető nem egy bunkó panelproli, aki kettesekkel bukdácsolta végig az általános iskolás matekot, akkor meg lehet csinálni.
És hogy mi a munkája? Könyvelést végez, TB-járulékokat számol ki, de még bankba is el lehet menni vele dolgozni.
Ha már pénzügy, akkor inkább ez, mint a most divatos közgazdász meg menedzserképzések. Ha pedig megcsináltad a számvieteli ügyintéző fsz-t és úgy érzed, hogy szívesen csinálnád tovább és még az agyad is vág, akkor diplomás pénzügy- és számvitel szakon beszámítják az fsz-ben végzett tantárgyaidat és még felvételikor is plusszpontot kapsz.
szia én voltam tavaly vvégeztem rajt és imádtam nagyon hasznos bár nekem 1év volt elég kemény deelvégezhető..és most nagyon könnyen vagyok az egyetemen a számvitellel stb...előny..javaslom neked :)))
munkát nem kaptam mert egyetemet választottam
hogy állsz vele kérdező?
én eddig 2 nap voltam, de már olyanokról van szó h... te jó ég :D
OKJ-s képzésre mentem, és ez az egy hét alatt semmit nem értettem szinte...:D Olyan bonyolult, meg ezek a szakszavak....:O Hát nem nagyon értek semmit belőle, de majdcsak belejövök! Főleg németből is a szakszavakkal elég nehéz... De egyébként tetszik, bár van néhány tantárgy amit már most utálok :D
Te is ilyenre mentél? Neked hogy tetszik? :):)
OKJ képzésre járok (1.5éves). 7.-e óta járok erre, szóval 3x voltam eddig.
Még nincs órarend, szóval minden nap 10:20kor végzünk ami eléggé pozitív :D
Eddig voltam egy gazdasági alapismeretek órán ami eléggé kínai volt. a többi óra infó volt ami elég jó:D
Neked van szakmai nyelv is ?! :D
ja meg mondta a tanár hogy majd a vizsga olyan szintű lesz mint egy könyvelőnek.. hát mit is mondjak, nem is tudom hogy kerültem ide.. :D:D
érettségihez kötött középszintű okj
itt Szegeden a legtöbb suliban 1,5 éves, bár ha lett volna 2éves, akkor arra megyek :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!